Kitap Dünyası

Gonca Elibol İzmir Kitap Fuarı’nda!

Eğitmen , İnsan Kaynakları Uzmanı, TV Programcısı ve Yazar Gonca Elibol 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde saat 11:00-19:00 arası Tüyap 22. İzmir Kitap Fuarı'nda Kültürpark Fuar Alanı 3 numaralı salon 402E Çağdaş Eğitim Gönüllüleri Derneği standında okurları için kitaplarını imzalayacak. İş Dünyasında Başarı için Astların ve Üstlerin Rolü ve Pozitif etki isimli kitaplarının yazarı Elibol, Bu iki kitabını okuyucularına imzalayacak. Aynı zamanda hem kitaplarına dair hem de çalışma hayatında ilişkiler, kişisel gelişim ,protokol kuralları, zarafet, kurumsal gelişim ve mülakat teknikleri konusunda da önemli ipuçları aktaracak. Son dönemin en başarılı yazarlarından Gonca Elibol Pozitif Etki kitabı ile büyük ses getirdi. Yakın zamanda okuyucu ile buluşan eser İzmir Fuarında ilk imza gününe çıkmış olacak.

Sare’li Düşler

Serpil Türker’in Sisyphos Yayınları’ndan çıkardığı  Sare’li Düşer kitabı tanıtım bülteninde aktarılırken şu ifadeler seçilmiş :  Güneşin doğduğu günü hatırlıyorum. İçime işleyen zerrelerin arasında gözlerimi kırpıştırarak açtığım o sabahı… Senin gibi olabilirdim ya da onun gibi, benim gibi de elbet… Nedendir bilmem o gün her şey olasım geldi. Kısa bir süre sonra da yorgunluğum. Her şey olmaktan yorulunca hiçbir şey olmaya geçtim. Aradaki tonlamaları hatırlamıyorum. Geçişlerimi usulca ve sakin yapabilseydim eğer yakaladığım kuşların değerini bilebilirdim belki de bugün ya da hayatı daha az hoyrat kullanırdım. Cümlenin sonunda keşke demem gerekir bu durumda ama hala iyi/kilere yer var hayatımda. Duygusuzluğumun pençesinde kendime duygulu dolu bir dünya isterken çok mu bencilce davranıyorum acaba? Bunu sormamı yanlış anlamayın sakın. Duygusuz bir insan duygu yüklü bir hayata sahip olabilir mi diye soruyorum sadece. Hani tezatlıklar gerçeklikleri oluşturur ya benimki de öyle bir şey işte. Artı kutbun eksiyi çekmesi ya da ateşin suya ihtiyaç duyması gibi… Güneşin altında kavrulduktan sonra buz gibi suya ihtiyaç duyan beden misali duygusuzluğun ardından duygu seline kapılmak… Demek istediğim bu sanırım. Her şey kördüğüm olduktan sonra açmaya çalışmak. Beklemekten yorulup birden koşmak… Otobandayken sorun yok ama ormanlar arasında birden koşmak yoruyor insanı ve hatta çoğu zaman düşüp dizlerin yara bere içinde kalmasına neden oluyor…

Serpil Türker’in bu başarılı eserini mutlaka okuyun.

           

Adaletin Şaşıgözü

Yazar Coşkun Koç’un Cubdo Kitap’tan çıkardığı Adaletin Şaşıgözünü Coşkun Koç kitabın önsöz bölümünde şöyle aktarıyor. : “Türkiye’nin bir gerçeği olan, Cumhuriyet savcılarının, hâkimlerin, avukatların ve kolluk görevlilerinin şüpheli sıfatıyla önlerine gelen kişi veya kişilerin tüm yasal haklarının korunmasını, deliller şüpheli aleyhine nasıl toplanıyorsa, şüpheli lehine olan delillerin de toplanması ve kanunların en iyi şekilde uygulanması gerektiği düşüncesinin yaygınlaştırılmasının önemi üzerinde durulacaktır. Ayrıca, şüpheli durumundaki kişi veya kişilerin hakkında yapılacak soruşturma ve kovuşturma evrelerinde kanunlar dâhilinde tarafsız ve hakkaniyetli olarak işlem yapılmalıdır. Üstünkörü yapılan her bir işlem Türkiye’de adalete vurulan bir bıçak yarasıdır. Sırf amirlerden teşekkür almak, birinci sınıf hâkim ve savcı olmak amacıyla hukuk zedelenmemelidir. Unutulmamalıdır ki, ‘Herkes için bir gün hukuk lazım olabilir.’  Kendi izlenimlerim ve tecrübelerim dayanarak diyorum ki: ‘’Adalete ihtiyacı olan kişileri, Allah hukuku iyi bilen, yorumlayan, dosyaları tek tek irdeleyerek araştıran, inceleyen, kimsenin etkisinde kalmayan, tarafsız, vicdanlı, merhametli hâkimlerle, savcılarla, avukatlarla, kolluk kuvvetleriyle karşılaştırsın.’’ Bu sözlerle önsöz olarak aktarıp yaşanmış hikayelerden yola çıkarak kaleme alınan Cubdo Kitap’tan çıkan Coşkun Koç’un kitabını Okuyabilirsiniz.

Coşkun Koç Kimdir ?

01.02.1972 yılında Erzincan’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Erzincan Sümer İİÖ’de, liseyi Erzincan Ticaret Meslek Lisesi’nde okudu. Liseyi bitirir bitirmez 1991 yılında Jandarma Okullar Komutanlığında Jandarma Astsubay Sınıf Okulu’na girerek 1992 yılında Astsubay Çvş. olarak mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunudur. Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde GÜVENLİK VE ADLİ BİLİMLER DALI’nda Yüksek Lisans Yaptı. Yüksek lisans tezi ise; ‘TELEFON DİNLEMELERİ SONUCU MAĞDUR OLANLARIN YASAL HAKLARI’ üzerinedir. Şu anda ise, İLİRİA KRALİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 3. sınıf öğrencisidir.  Bunların yanında Taekwon-do siyah kuşak 2. Dan’dır, BUDO Uzakdoğu sporlarında ise 4. Dan ve hocasıdır. Türkiye ve uluslararası arenada birçok ödüller aldı. Ayrıca, break-dance ve rap Türkiye ve uluslararası şampiyonluklarım ile birlikte Uzakdoğu sporu ve dansta on binlerce öğrenci yetiştirdi. Hayatı ve mesleği boyunca komando tim komutanı, mürettep tim komutanı, jandarma karakol komutanlığı, trafik kısım amirliği, istihbarat unsur komutanlığı, asayiş ve emniyet birimlerinin hemen hemen bütün bölümlerinde çalıştı. Kendini her konuda en iyi şekilde yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam ediyor. JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI bünyesinden 17 EKİM 2016 tarihinde isteyerek emekli oldu. Bu kitabı yazmasındaki en önemli neden ise. yaşadığı acı bir tecrübeyi yeni nesillere aktarmaktır. Bir atasözü vardır, ‘’HER HAYIRDA BİR ŞER; HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR’’ Coşkun Koç bu sözü kendi yaşamına uyguladığında ‘’HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR.’’ sözünün doğru çıkmasına yaşadıklarıyla tanıklık yaptığını ifade etmektedir.

Medya Dünyası

Gülgökçe Korkmaz’dan Sadri Alışık Çolpan İlhan Sahnesinde Stand Up Show 

Sevilen oyuncu ve sunucu İzmirli güzel Gülgökçe Korkmaz sahnelere doymuyor. Geçtiğimiz aylarda Hiç Güleceğim Yoktu stand up oyunu ile Profile ve CreaAtölye’de sahne alan sempatik oyuncu 9 Mayıs’ta Sadri Alışık Kültür Merkezinin bünyesinde bulunan Çolpan İlhan sahnesinde oyununu tekrar sergileyecek. Daha önce Sadri Alışık’ da eğitim aldığı bilinen korkmaz 9 Mayıs benim doğum günüm. Ve Doğum günümde sahnede olma fikri beni çok heyecanlandırıyor. Her sahnede daha da farklı şeyler keşfediyorum. Komedi yapmak gerçekten beni rahatlatıyor. Zinde tutuyor. Oyunculuğumun gün geçtikçe arttığını fark ediyorum.” Tarzında açıklamalarda bulundu. On parmağında on marifet olan güzelliğiyle de dikkat çeken Gülgökçe Korkmaz bu yaz güzel bir komedi filminde yer almak istediğini ve gelen teklifleri büyük bir hassasiyet içerisinde değerlendireceğini belirtti. 

Çiğdem Korkmaz Duyduk Duymadık Demeyin’de

Başarılı ve güzel sunucu Çiğdem Korkmaz Duyduk Duymadık Demeyin Ekibine katıldı. Usta Magazinci Sacit Aslan ve Dr.Erol Köse’nin magazin gündemini yorumladığı 1 An TV ekranlarının başarılı programı Duyduk Duymadık Demeyin’i artık Çiğdem Korkmaz sunuyor. İki usta ismin yorumlarıyla renklenen program her gün kendi gündemini kendi oluşturuyor. Çiğdem Korkmaz ilk gün başarılı performansıyla dikkat çekerken program hafta içi her gün 09.00’dan itibaren 1 An Tv ekranlarında..

Tarkan Köylü , Yalnızlık Çok Kabalalık ile Deryaca’da

Yazar Tarkan Köylü yeni kitabı Yalnızlık Çok Kalabalık ile geçtiğimiz günlerde Başarılı ve güzel sunucu Derya Uğur’un Kanal V ekranlarında sunduğu Deryaca programına konuk oldu. Programda kum sanatı Show da gerçekleştiren Tarkan Köylü yeni kitabı Yalnızlık Çok Kalabalık’ı tüm detaylarıyla anlattı. Tarkan Köylü’nün kendine özgü üslubu ile çıkardığı Yalnızlık Çok Kalabalık’ı mutlaka okuyun.

Ali Karadeniz ile Genç Duruş Gala Tv’de

 Televizyon dünyasının başarılı ismi Ali Karadeniz Genç Duruş programı ile Gala Tv’de. Her cumartesi 22.00’da Gala Tv ekranlarına gelen Ali Karadeniz 1988 Malatya Doğumlu. Sektöre İlk olarak 2008 Yılında İskenderun Güney Tv de Üniversite öğrencilerinin yoğunluğunda Siyasi Program " Genç Duruş " isimli Gençlik programları yaparak başladı. 2010 Yılında Malatya'nın En büyük Televizyonu ERTV de Siyasi Programların Moderatörlüğünü yaptı.  2011 yılının Sonlarında Malatya Güneş Tv Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 2013 Yılında kendi prodüksiyon Şirketi "Karadeniz Medya"yı kurdu ve çeşitli ajanslar ile fikir ortaklığı yaparak Doğu ve Güney Doğu Anadolu da bir çok projede yer aldı ve almaya devam ediyor.  2014 Yılında Türkiyem Tv de "Bize Her Yer Malatya" isimli İl İl Dolaşarak Yaptığı Malatya'nın ve Malatyalıların tanıtıldığı magazinsel gezi programları yaptı. 2016 Yılında Türkiyem Tv Ege Bölge Müdürlüğü yaptı. 2017 yılı Mart Ayı itibari ile Gala Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevini devralan Karadeniz, Karadeniz Medya Yönetim Kurulu Başkanlığını da devam ettirmekte. Çok yakında "Elçi" isminde magazinsel gezi programları çok yakında izleyici ile buluşacak olan Ali Karadeniz çok yönlülüğü bu mesleğe dair tecrübesi ve birikimi ile gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isim.

Türkiye Ticaret Zirvesini Büşra Cebe Sundu! 

Başarılı ve güzel sunucu geçtiğimiz günlerde çok önemli bir organizasyonun sunumunu üstlendi. Televizyon program sunuculuğunun yanı sıra çeşitli özel sunum ve etkinliklerin sunuculuğunu da gerçekleştiren Büşra Cebe Afyon Atatürk Kongre Merkezi'ndeki Türkiye Ticaret Zirvesi'nin sundu.  AKÜ Uluslararası Ticaret ve Finansman (UTF) Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman törende ilk defa bir üniversite kulübünün bu organizasyonu düzenlediğini söyledi. Yaman, 28-30 Mart 2017 tarihleri arasında AKÜ UTF Kulübünün İstanbul'dan İzmir'e, Ankara'dan Zonguldak'a kadar Türkiye'nin pek çok yerinden iş adamının üniversite öğrencileriyle buluştuğunu belirtti. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.  Büşra Cebe başarılı sunumunun yanında şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekti.

Müge Karahan ile Hastalıkta Sağlıkta

Başarılı ve güzel sunucu Müge Karahan ekranların klasik haline gelen sağlık programıyla yeniden ekranlara döndü. Ekranların en istikrarlı ve başarılı sağlık programcılarından olan Müge Karahan Hastalıkta Sağlıkta programı ile Pazartesi – Çarşamba ve Cuma günleri 12.30’da Fenerbahçe Tv ekranlarında. Her programda sağlığa dair çok önemli detayları şıklığı ve güzelliği ile de dikkat çeken Müge Karahan’ın başarılı sunumu ile izleyebilirsiniz.

Nilhan Turan Kırdı ile Kahve Telvesi

Başarılı sunucu Nilhan Turan Kırdı hafta içi her gün 12.05’de Trt Nağme’de Kahve Telvesi programı ile dinleyicilerle buluşuyor. Bir Türk Sanat Müziği programı olan Kahve Telvesi’nde Nilhan Turan Kırdı hayata dair küçük hikayeler ve anlatımlarla harmanlayıp dinleyenlere sunuyor. Bu çok özel ve özgün içerikli insana huzur ve mutluluk veren programı mutlaka dinleyin.