Kitap Dünyası 

Derya Demir’den Aşk ve Aldatmak 

Kadınlar & Erkekler

Şimdilerde medya dünyasındaki farklı çalışmalarıyla da ses getiren Derya Demir’in ilk kitabı Aşk ve Aldatmak Çatı Kitapları aracılığı ile okuyucularına ulaştı. Kitap basın bülteninde şu şekilde aktarılıyor : 

Yüzyıllarca üzerinde durulan, tartışılan bir gizem olmuştur aşk. Kimileri için bağlılık, kimileri için tutku, kimileri içinse tatlı ve acı veren bir heyecan. Aşk bir tanımla sınırlandırılamayacak kadar engin bir derinliği barındırır içinde.Kim demiş aşkın ömrü kısadır diye! Aşka ömür biçemeyenler de var.

Aldatmak konusu da dâhil, aşkı, sevgiyi, kadın-erkek ilişkilerini uzmanlarıyla konuştum. 

İşte kitabın içeriğinden bazı soru ve başlıklar:

Terk edilme korkusu ve aşk acısının kaynağı nedir? 

Aldatma ile başa çıkma yöntemleri nelerdir?

Aldatılma olayı yaşanmış ise bu ilişkinin toparlanabilmesi mümkün müdür?

Kıskançlığın ilişkide olumlu bir tarafı yok mudur?

Bir ilişki düzgün giderken taraflara ne oluyor da aldatıyorlar? 

Erkekler ne ister? Kadınlar ne ister?

Erkekler eşlerinde annelerini mi arıyorlar?

"Aldatılan kadın tecavüze uğramış gibi hisseder,"

"İlgisizliğin başladığı yerde kıskançlık başlar,"

"Ulaşılmazlık aşkı besler,"

"Eşinizin çarığını giyin,"

"Gelişmemiş toplumlarda aldatma oranı yüksek,"

"Kendisine güveni olmayan kişi duygularını belli etmekten korkar,"

Herkesin kendinden bir iz bulabileceği bu satırları okurken, mutluluğu nasıl yakalayabileceğinize dair önemli ipuçları edineceksiniz. Bu özel kitabı mutlaka okuyun. 

Gonca Elibol’dan Pozitif Etki 

İnsan Kaynakları Uzmanı Eğitmen yazar Gonca Elibol’un ikinci kitabı Pozitif Etki çıktı. 

Yazar  Gonca Elibol’un Pozitif Etki adlı kitabı yayımlanan 2.kitabı. Pozitif Etki içerisinde Etkili iletişim , protokol kuralları ve zarafet başta olmak üzere aslında hayata dair pek çok konuyu içeren önemli bir eser.

 Gonca Elibol modern zamanlarda çokça popüler olan kişisel gelişim alanında aslında gerçekten de toplum için çok önemli olan iş yaşamının püf noktalarını kalemine yansıtmış güçlü bir yazar. Onun eseriyle kamuda ve özel sektörde  iş yaşamında ve hayatın pek çok alanında yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz pek çok sıkıntı bertaraf oluyor. Kitabın her cümlesinde iletişim ve zarafeti hissedebiliyoruz. Toplumsal bir hastalığımız olan iletişimsizlik ve nezaketsizlik Gonca Elibol’un bu güçlü eseriyle yok edilebilir. Gonca Elibol yalın bir dille naif kendine özgü üslubuyla hem zaman zaman rastladığımız kabalıkları ve yanlışları belirginleştiriyor hem de doğruyu aktararak her durumla ilgili yol gösteriyor. Eser Gonca Elibol’un eğitimci yönünü de yansıtması bakımından son derece kıymetli.  

Sizde içinde bulunduğumuz koşullarda aslında herkese lazım olan bu çok önemli içerikteki kitabın her bölümünü dikkatle okuyun. Pozitif Etki  size güzellikler ve başarı getirsin. İyi okumalar. 

Burak Cilasun’dan Afacan Mete Zamanın İçinde! 

Burak Cilasun Afacan Mete Zamanın İçinde kitabı ile okuyucularıyla buluştu. Kitap basın bülteninde : 

“Ben TV'nin ana haber spikeri ve sunucu Burak Cilasun, çocuklara ithafen yazdığı “Afacan Mete Zamanın İçinde” adlı kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Resimli oluşuyla da dikkat çeken kitabın kahramanı “Afacan Mete” amcasının çiftliğinde başladığı macerayı tarihin 4 farklı döneminde sürdürürken Türk kültür ve tarihini de yaşayarak öğreniyor. Afacan Mete, Dede Korkut ile dahi tanıştığı macerasında kültürel değerleri adeta oya gibi işliyor.İlk kitabı olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren Cilasun, neden çocuklara yönelik bir kitap yazdığı sorusunu “Ağaç yaşken eğilir” atasözüyle açıklıyor. Edebiyatın her geçen gün küreselleştiği ve sinemayla desteklendiği bir süreçte çocukların yurt dışında üretilen hayali kahramanlardan etkilendiğini dile getiren Cilasun, “Ne yazık ki doğaüstü güçleri bulunan ve sık sık Amerika'yı kurtaran hayali kahramanlar, bizim çocuklarımızda hoş bir esinti bıraksa da kültürümüzden uzaklaşmalarına yol açıyor. Tarih boyunca kahramanlar yetiştirmiş bir milletin çocukları öncelikle kendi kültürlerini bilmeli. Shakespeare dendiğinde nasıl ki bilmeyen İngiliz çocuğu yoksa, Dede Korkut da Türk çocukları için öyle olmalı.” dedi.“Fatih de Atatürk de bizim gururumuz” Cilasun ayrıca 9-13 yaş grubu için tavsiye ettiği kitabı için “Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Barbaros Hayrettin Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk'ün aynı kitapta yer almasını çok önemsiyorum. Fatih de Atatürk de bizim gururumuz. Her birinin bizim için değeri çok büyük ve mutlaka geleceğe aktarmamız gereken değerler. Çocuklarımız ve ebeveynlerimiz bu kitapla birlikte Türk tarihinin bir bütün olduğunu görecekler.” dedi. Öte yandan “Afacan Mete Zamanın İçinde” adlı kitabın seçkin kitapçılarda bulunabileceğini dile getiren Burak Cilasun, kısa bir süreç içinde düzenlenecek imza günlerinin ve söyleşilerin takibi için de okuyucularından kendisine ait sosyal medya hesaplarından yapacağı duyuruları takip etmelerini istedi. “Afacan Mete Zamanın İçinde” hakkında Afacan Mete zamanda yolculuk yaparak kitaplarda okuduğu Türk tarihini bizzat gözleriyle görüyor. Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, top ustası Urban, Ulubatlı Hasan, Barbaros Hayrettin Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk ile tanışan Mete, her gittiği tarihi devirde tarihin seyrini değiştirecek işler yapıyor. Mete son olarak Çanakkale Savaşı'nda tanıştığı Mustafa Kemal'in ve Türk tarihinin de seyrini bir saatle değiştiriyor. “ şeklinde aktarılıyor. Bu çok başarılı kitabı mutlaka okuyun. 

Medya Dünyası 

Uzman Gözüyle – Çalışma Hayatı 

Başarılı ve güzel spiker Gülçin Üstün Can’ın Pazartesi ve Cuma günleri ekrana taşıdığı Uzman Gözüyle Çalışma Hayatı saat 14.30’da Trt Haber’de..Uzman konukların yer aldığı izleyicilerin sorularının da cevaplandığı programla çalışma hayatına dair akılda kalabilecek her türlü sorunun doğru cevabı aktarılıyor. İzleyenler için büyük bir imkan sağlayan program Gülçin Üstün Can’ın başarılı sunumuyla ekranlarda… 

Sanatın Adımları 

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Ayşen Gaye Makiniz'in üstlendiği program sanatın ışığında, sanatçının aydınlığında,sanatın tüm renklerini ekranlara taşıyor. Başarılı ve güzel sunucu Ayşen Gaye Makiniz’in kendine has üslubu ile çok özel konu ve konukları ağırladığı Sanatın Adımları her cumartesi 23.00’da KANAL B ekranlarında. 

Sermin Baysal Ata ile Öğle Ana Haber 

Trt Haber ekranının en başarılı isimlerinden Sermin Baysal Ata hafta içi her gün gün ortasında 13.00’da Öğle Ana Haber ile izleyenleriyle buluşuyor. Günün sıcak gelişmeleri , analizler , canlı bağlantılar Trt Haber’in haberleri başarılı ve güzel spiker Sermin Baysal Ata’nın sunumuyla izleyenlerle buluşuyor. Öğle Ana Haber 13.00’da TRT Haber’de. 

Enes Yıldırım ile Vuslat Ana Haber 

Başarılı haber spikeri Enes Yıldırım hafta içi her gün 19.30’da güne ve gündeme dair detaylarla Vuslat Tv ekranlarında. Bölgesel haberlerin de yer aldığı Vuslat Haber Enes Yıldırım’ın kendine özgü sunumuyla dikkat çekiyor. Siz de bu başarılı haberciyi mutlaka izleyin.

Deniz Ölgün’den Epilepsi Farkındalığına Destek 

Hafta içi her gün Ege Tv ekranlarında Güne Bakış programı ile ekrana gelen başarılı ve güzel haberci Deniz Ölgün 13 Şubat Epilepsi gününde hastalığa farkındalık için yapılan kampanyaya destek vererek Mor Gözlükler taktı. Hastalığın önemine dikkat çeken güzel sunucuya sosyal medyadan da destek geldi. Projeye desteklerini bildiren izleyici ve takipçiler Deniz Ölgün’e  gözlüklerin çok yakıştığını ve çok güzel göründüğünü de vurgulamayı ihmal etmedi. 

Haber Ajandası 

Canan Yener Reçber ile Haber Ajandası hafta içi her gün 17.00’dan İtibaren TRT Haber’de. Günün tüm gelişmeleri , detaylar , özel haberler , röportajlar , haberin yerinden canlı yayınlar başarılı haberci Canan Yener Reçber’in sunumuyla hafta içi her gün 17.00’da TRT Haber’de. 

Canan Arslan ile Dün Bugün 

Trt Haber’de hafta içi her gün 06.30’dan itibaren Dün Bugün ekrana geliyor. Başarılı ve güzel haberci Canan Arslan’ın sunumuyla ekrana gelen programda güne dair her detay yer alıyor. Kendine özgü sunumu ile dikkat çeken Canan Arslan ile Dün Bugün’ü Trt Haber’de mutlaka izleyin. 

Müzik Dünyası 

Çilem Duman’dan “SİNERJİ”

ÇİLEM DUMAN yepyeni single çalışması SİNERJİ şarkısı ile dinleyiciyle buluştu. Ülkemizi uluslararası arenada birçok festivalde temsil eden ödüllü sanatçı Çilem Duman tüm digital platformlarda yayımlanan sözü müziği kendisine ait olan Aranjesi Catwork imzası taşıyan Sinerji şarkısını 3 Adım Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşturdu.Şarkının enerjisini yansıtan renkli ve ismi gibi sinerji dolu klibin yönetmeni ise Ata Çağlayan oldu.Şimdiden klipte yayınlandığı günden itibaren binlerce dinleyiciye ulaştı...Çilem Duman pozitif enerjisi ve güçlü sesiyle gelecekte de çok konuşulacak bir isim.