Vazgeçilmez tatlılardan, hafif ve lezzetli cheesecake'in tarihinin bu kadar eskiye dayandığını biliyor muydunuz ?

Cheesecake'i tatmayanınız yada evleriniz de yapmayı denemeyiniz yok denecek kadar azdır.

Bundan yıllar önce peynirli bir kek yapalım denilse sanırım bir çoğumuz peynirle de kek mi olur cevabını verirdik.

Gastronominin gelişmesiyle bazı tabular yıkıldı. Ve bir çok çeşit malzeme ile kekler ve pastalar yapılmaktadır.

Cheesecake'in 4 bin sene önce bile bir enerji kaynağı olarak yenildiği ve Yunanistan da yapıldığı bazı yayınlarda yazılmaktadır.

Şimdi gelelim bizler cheesecake'leri nasıl hazırlıyoruz.

Bazı tarifler fırınlanarak bazıları ise fırınlanmadan yapılan cheesecake'lerin bugün size yazacağım fırınlanmadan yapılanıdır.

Portakalın zamanı olduğuna göre portakal sosu ile lezzetli bir cheesecake hazırlıyalım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum. 

MALZEMELER:

ALT TABAN:

2 paket (133x2) tam yulaflı bisküvi

2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

3 dolu yemek kaşığı süt

YAPILIŞI:

Bisküvileri robottan geçirin ve un haline getirin.

Eritilmiş tereyağ ve süt ile karıştırarak kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin.

Buzdolabına kaldırın ve kreması hazırlanana kadar bekletin.

ARA KREMASI:

1 kg süt

4 dolu yemek kaşığı un

1,5 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket (toz halinde) krem şanti (70gr)

1 kutu (200gr) labne peynir

KENAR SÜSÜ İÇİN:

1 portakal (ince halka doğranmış)

YAPILIŞI:

Tereyağını bir tencereye alarak eritin,unu ekleyerek hafifçe kavurun.

Süt ve şekeri ilave ederek koyu kıvamda karıştırarak pişirin.

Ateşten indirin ve bir kaseye boşaltarak krem şantiyi,labne peynirini,portakal kabuğunu ve vanilyayı ekleyerek 5 dakika mikserle çırpın.

Buzdolabında beklettiğiniz bisküvilerin üzerine yarısını boşaltın ve kalıbın yanlarına halka doğranmış portakalları dizin ve kremanın diğer yarısını da boşaltın.

Tekrar buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin.

ÜST SOSU:

2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1/2 su bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI:

Nişastayı bir kaseye alın ve su ile çözeltin.

Portakal suyu ve şekeri ekleyerek bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.

Koyu kıvam alınca ateşten indirin ve ılınmaya bırakın.

Sos iyice soğuyunca cheesecake'in üzerine gezdirin ve tekrar buzdolabına kaldırın.

Daha sonra üzerini portakal şekerlemeleri ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...