ANKARA - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın okuduğu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait not kastedilerek, ''Özellikle Meclis boyutunu kavramaya çalışıyoruz. Meclis'in bunda katkısı ne olabilir?'' sorusuna, ''Her şeyi değerlendiriyoruz. Başbakanımızla bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz'' yanıtını verdi.

Atalay, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın okuduğu terör örgütü elebaşına ait not kastedilerek, ''Özellikle Meclis boyutunu kavramaya çalışıyoruz. Nasıl bir şey öngörülebilir, Meclis'in bunda katkısı ne olabilir?'' şeklindeki soruya Atalay, ''Her şeyi değerlendiriyoruz. Biz kendimiz çalışıyoruz, Başbakanımızla bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz. Yürüyen süreci çalışıyoruz'' karşılığını verdi.

''O açıklamayı da değerlendiriyor musunuz?'' sorusu üzerine Atalay, ''Her şeyi değerlendiriyoruz. Zaten biliyorsunuz, o süreçte Parlamento'yla irtibat anlamında hem bilgilendirme hem düzenleme falan... Onlar gündeme gelebilir ama bir karar vermiş değiliz. Adalet Bakanı'mız da söylemişti biliyorsunuz, 'öyle bir şey olabilir' diye ama bunlar karar verilmiş şeyler değil henüz, çalışıyoruz'' dedi.

Atalay, ''Bir gözetim komisyonu, çıkışın geri çekilmenin değerlendirileceği bir Parlamento'da, siyasi partilerden oluşan komisyon... Böyle bir şey mümkün olabilir mi?'' sorusuna, ''Bütün bunlar gündemde olan konular, akil adamlar gibi. bütün bunlar gündemde olan konular'' karşılığını verdi.

''(Meclis'i bilgilendirme kararı var) demiyorum''

'Bilgilendirme dediniz'' sözleri üzerine ise Atalay, şöyle konuştu:
''Bilgilendirmeden çok Meclis'le irtibatlı, yani bilgilendirmeyi ön plana almayın, şunu demek istiyorum: Bir yasal düzenleme mi olur, başka bir şey mi olur? Henüz bir karar verilmiş değil. Belki o bilgilendirmeyi de içerebilir, bütün bunları değerlendiriyoruz. Hemen 'Meclis'i bilgilendirme kararı var' anlamında bir şey söylemiyorum. dün Parlamento gündeme geldiği için... Bu çalışılan bir konu, nasıl bir şey olabilir, üzerinde biz de çalışıyoruz.''

Beşir Atalay, ''Çekilme ve Meclis komisyonu ile denetim, bizim İçtüzük itibariyle pek alışık olmadığımız bir konu, bir forma koyamıyoruz'' sözleri üzerine de ''Biz de çalışıyoruz arkadaşlar, verilmiş bir karar yok. Bunlar değerlendiriliyor, bu konuda ortada bir sürü analiz var ama bizim verdiğimiz bir karar yok henüz'' dedi.

Savcının ''Ergenekon'' davasındaki mütalaası ile ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Atalay, mütalaayı henüz okumadığını söyleyerek, ''Bir şey söylemiyorum. Çok uzun süredir devam eden dava. En erken başlayanıdır, 2007'de başladı. Dolayısıyla en büyük şeyimiz, bu davaların sonuçlanması. Uzayıp giden davalar ama içeriği ile ilgili yorum yapmamız şu anda çok da uygun olmayabilir diye düşünüyorum' diye konuştu.