BURSA

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Biz asgari ücreti en az 2 bin lira bütün ücret ve maaşları da, ücretin miktarı ne olursa olsun asgari ücret tutarı 2 bin liraya kadar vergiden muaf tutmayı hedefliyoruz" dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklama yapan Türker, 7 Haziran seçimlerinin gelecek 50 yılı etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'nin neoliberal politikaların baskısı altında kaldığını savunan Masum Türker, kendilerinin halkçı rekabet ekonomisi modelinden yana olduklarına değindi.

Türker, şöyle konuştu:

"Yapısıyla halkçı rekabet ekonomisi modeliyle önümüzdeki yıllarda halkımızın refahını sağlarken yapılması gereken şok tedbirler de var. Bunlar eğer alınmazsa amaca ulaşılmaz. Bunların başında asgari ücret ve iş edinme durumudur. Herşeyden evvel yaptığımız hesaplara göre yoksulluğun yenilebilmesi için her eve en az 2 bin lira para girmesi gerekmekte. Biz asgari ücreti en az 2 bin lira bütün ücret ve maaşları da ücretin miktarı ne olursa olsun asgari ücret tutarı 2 bin liraya kadar vergiden muaf tutmayı hedefliyoruz. Emekli maaşlarının en az 2 bin 600 lira olması gerektiği için bu şekilde hedefliyoruz."