SİVAS 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Vaadimiz var, 2023 yılına giderken biz yoksulluğu sıfırlayacağız diyoruz. Sıfırlar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın. Yüzde 30'daki yoksulluk oranını 12 yılda yüzde 2'ye düşürdüysek, 2023'e kadar yoksulluğu sıfırlarız" dedi.

 Yılmaz, partisinin Şarkışla Gençlik Kollarınca Şarkışla Belediyesi Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katıldı. 

Burada konuşan Yılmaz, millete hizmet eden partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Muhalefetten hizmet gelmeyeceğini ileri süren Yılmaz, "Yapamaz gücü yok. Muhalefet konuşur, AK Parti yapar. Sivaslıların konuşmaya mı ihtiyacı var, hizmete mi ihtiyacı var? Bizim hizmet edecek kişiyi Ankara’ya göndermemiz lazım. Buradan seçtiklerinizle aynı zamanda yedi düvele şu mesajı vereceksiniz. 2023’e doğru giderken Türkiye Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde yeni Türkiye’yi inşa edenler arasında biz de varız diyeceksiniz" diye konuştu.

Yılmaz, gençlik varsa umutsuzluk, karamsarlık, belirsizlikten, yoksulluktan ve gelecekten kaygı duymaya gerek olmayacağını belirtti. 

Yılmaz, 2003 yılına kadar 80 yılda ülkeye doğrudan yabancı sermaye olarak 15 milyar dolar geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Niye? Yabancıya güven veremedik ancak bizim dönemimizde 2003'ten sonra 15 yılda 135 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldi. Çünkü biz sadece kendi halkımıza değil, yabancıya da güven verdik. Türkiye'nin geleceğinden kuşku duymadılar. 'Bu millet istikrarı tercih eder' dediler. Ve istikrarın adının da AK Parti olduğunu bilen yabancı yatırımcılar Türkiye'ye geldi ve son 13 yılda 135 milyar dolar yatırımı Türkiye'ye getirdi. Öyle yapıldığı için de fabrikalar açıldı, öyle yapıldığı içinde 6 milyondan fazla kardeşimize iş sağladık, ekmek kapısı sağladık."