ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Aynı yerden düğmeye basılmışcasına harekete geçen alçak şebekeleri teker teker dize getireceğiz evelallah. Bu millete en küçük kötülük yapan kim olursa olsun mutlaka hesabını verecek, başka yolu yok. Sadece bomba atanlar, yakıp yıkanlar değil, teröre destek verenler de hesabını verecek." ifadelerini kullandı.

"Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok"
Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye hukuk devleti. Hukuk herkes için lazım, herkes hukukun önünde eşit. Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok. O halde çağırılınca kuzu kuzu gidip ifadeni vereceksin, yoksa olanlara da şikayet etmeyeceksin." 

"Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz"
Başbakan Yıldırım, HDP'nin Meclis çalışmalarını durdurma kararına ilişkin, hiçbir siyasetçinin terör faaliyetlerinin içine giremeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Yol yakınken bu yanlıştan dönün, gelin Meclis'e ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, mesele fikrini ifade etmek değil, mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz, terörle iç içe olamaz."

"Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz"
Yıldırım, şöyle devam etti:

"Milletin vekaletini alanlar, millete hizmet için Meclis'e gidecekler, Meclis'te milletin verdiği görevleri yapacaklar. 'Ben gitmiyorum Meclis'e' dediğiniz zaman millete saygısızlık yaparsınız, millete hakaret etmiş olursunuz. Meclis'e gitmezseniz, millet de size seçimlerde gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz."