TRABZON - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, mitinge katılıma işaret ederek, Trabzon'da bu muhteşem tablo ile karşılaşmaktan son derece bahtiyar olduğunu belirterek, "Bugün Karadeniz hakikaten çırpınıyor, Trabzon adeta deniz gibi dalgalanıyor, sevdalısına kucak açıyor, bizleri kavuşturan Rab'bime şükrediyorum" diye konuştu.

Bahçeli, tazelenmiş ve yenilenmiş milli iradenin tecelli edeceği genel seçimlere sayılı günler kaldığını işaret ederek, "Türk milleti 7 Haziran günü sandığa giderek kaderine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Çok şükür 11 gün sonra Türkiye de Trabzon da Karadeniz de huzura kavuşacaktır" dedi.

"Milliyetçi hareket, bin yıllık kardeşliğimizin teminatıdır"

Bahçeli, Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyeceklerine dikkati çekerek, "Milliyetçi hareket, devletle millet kaynaşmasının, milli değerlerimizin ve bin yıllık kardeşliğimizin teminatıdır. Milliyetçi hareket, Türkiye'nin bölünmesine, değerlerimizin yok edilmesine ve milletimizin kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında izin vermeyecektir. Karşımıza çıkacak her engeli tek başımıza aşarız. Yeter ki Trabzon bizimle yürüsün, yeter ki bize destek versin" şeklinde konuştu.

5 ana proje ile milletin tüm sıkıntılarını çözeceklerine işaret eden Bahçeli, "Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz" diye konuştu.

"İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız"

MHP'nin seçim vaatlerini sıralayan Bahçeli, "İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız" dedi.

"Yeni bir Anayasayı milletimize hediye edeceğiz"

Bahçeli, yeni bir Anayasa da yapacaklarını dile getirerek, "Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. Milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hediye edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Trabzonluların, 7 Haziran'da MHP'nin Trabzon milletvekili adaylarını tam kadro Meclise göndereceğini savunan Bahçeli, "Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır" diye konuştu.