GÜMÜŞHANE

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Gümüşhane Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu, "paralel yapının" son yerel seçimlerde, bazı bölgelerde HDP için destek istediğini belirterek, "Bölücülerle hareket ettiler. Şimdi de temas halindeler. Yeter ki AK Parti’nin önünü kesebilsinler. Kimle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi de aynı numara içindeler. Şimdi tek başına iktidar olacağım iddiası olmadığı için Kılıçdaroğlu da Bahçeli de Demirtaş da ‘bir araya gelin de bir şeyler yapın’ diyorlar. Ya üç değil, 12 tanesi bir araya geldi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ne yaptılar? Milletle bir araya gelemeyen, çatı adayı bulsa ne olur, çatı maskotu bulsa ne olur" şeklinde konuştu.

Milletle birlikte yürüyen liderlerin, milletin hareketi olan siyasi partilerle yola çıkanların mutlaka başarılı olacağını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Milleti anlamayanlar, milletin inancıyla alay edenler, ‘Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız’ diyenler de sandığa gömülürler. Şimdi yarış içindeler. CHP de HDP de ‘Din derslerini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız’ diyorlar, yarış içinde."

Konuşmasında, "Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bize yaban diyar yakışmaz" diyen Davutoğlu, "Gerçekten milletin önüne hoca unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı hoca adı altında yurtdışından bu kumpası yapanlar, onlar işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Gümüşhanelilere, hangi partimize oy vermiş olursa olsunlar, hepsine sesleniyorum, milletle birlikte yürüyen kadrolara destek verin. Çünkü biz büyük bir imtihanın arifesindeyiz" dedi.

"Yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar"

Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil."

"Talimatların kayıtları var"

Davutoğlu, "Bir hafta önce Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkartılsınlar' gibi bir talimat. İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, 'her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı' dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpası yapan bu çete, seçimlere giderken hala 'buradayız' demenin çabası içerinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.