BALIKESİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan uçakla miting yapacağı Balıkesir'e geldi. Balıkesir Atatürk Havaalanı VIP Salonu'nda partisinin Balıkesir milletvekili adaylarıyla görüşen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıda yaşanan son gelişmelerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi? Verebilir. Yasalara aykırı mı? Aykırı da olabilir. Ama bunun itiraz merci bir üst mahkemedir. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi bunun için vardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için vardır. Dolayısıyla bir yargı kararını uygulamama gibi yönetimin bir yetkisi yoktur. İdarenin böyle bir yetkisi yoktur. Aksi halde suç işlemiş olur" yanıtını verdi.

 Kılıçdaroğlu, CHP'nin Çözüm Sürecine yaklaşımına ilişkin soruya, "Güneydoğu'daki sorunun çözümü konusunda düşüncelerimiz belli. Seçim bildirgemizde ayrıntılarıyla yer alıyor. Onun dışında bütün söylenenlerin hiçbirisi doğru değil. Bizim düşüncelerimiz seçim bildirgesinde gayet net açıklanmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler seçim otobüsüyle Kuvayi Milliye Meydanı'na geçti.