ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız" dedi. 

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığına getirilen Çavuşoğlu, cuma namazı için Kocatepe Camisi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine duydukları güvenden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın önemli ve şerefli bir görev olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, "Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahçup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız" dedi.

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu ile "halef-selef" olacaklarını ifade etmesi üzerine Çavuşoğlu, "Bizim 300 yıla yakın ata dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef-selef oluyoruz. Bu bizim için hem büyük bir mutluluktur hem de onurdur" diye konuştu. 

Volkan Bozkır'ın da AB Bakanlığı'na getirilmesini de değerlendiren Çavuşoğlu, Bozkır'ın "ağabey" dedikleri bir büyük olduğunu belirtti. 

Bakan Çavuşoğlu, Bozkır'ın AB ile ilişkileri ve AB sürecini en iyi bilenlerden olduğunu kaydetti.