SİİRT

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti iktidarı döneminde karayolları konusunda çok önemli adımlar atıldığına değinerek, "Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış olduğumuz yatırım 110 milyar lirayı geçmiştir" dedi.

Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesini izlemek üzere kente gelen Elvan, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından değerlendirme konuşması yaptı.

Elvan, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkililerle Siirt'teki karayolları projelerini masaya yatırdıklarını ifade ederek, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetlerden bahsetti.

AK Parti iktidarları döneminde önemli yatırımların gerçekleştirildiğine işaret eden Elvan, şöyle dedi:

"Bu akşam Valimiz, milletvekillerimiz, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkililerle Siirt'teki karayolları projelerini masaya yatırdık. Kapsamlı olarak her projemizi detaylı olarak konuştuk tartıştık. AK Parti iktidarı döneminde karayolları konusunda çok önemli adımlar atıldı. Çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış olduğu yatırım 110 milyar lirayı geçmiştir. Siirt ilimizde son 12 yılda 565 milyon liralık bir harcama gerçekleştirdik. Bizden önceki 12 yıla baktığımızda, 1992-2002 döneme baktığımızda sadece 25 milyon liralık bir yatırım sözkonusu."

Elvan, bölünmüş ve diğer tek olan yolların standartlarını yükseltmeye devam edeceklerini ifade ederek, geçmişte 3A standardında yapılan 8 metrelik yolların terk edildiğini ve artık en az 10 metre genişliğinde yol yaptıklarını kaydetti.

Bölünmüş yollarla ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini anımsatan Elvan, "Siirt'i Şırnak'a bağlayan yol çalışmalarımızı inşallah bu yönde hızlandıracağız. Fiziki şartların ve coğrafi koşulların zor olduğu bir bölge. Özelikle yol yapımı oldukça zor ve çok maliyetli ama buna rağmen biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Elvan, Siirt-Pervari Yol Projesi'nin kalan 13 kilometrelik bölümünün ihale edildiğini, çevre yoluna yönelik çalışmaların ise devam ettiğini söyledi. Çevre yolu güzergahında kamulaştırma konusunda bazı sorunların yaşandığına dikkati çeken Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Arkadaşlarımız istimlak çalışmalarına devam ediyor. Başka bir önemli güzergahımız Siirt-Kurtalan arasındaki yolun 6 kilometrelik kesimi şu anda tek yol, bu yolun bölünmüş hale getirilmesi yönünde biz karayolları olarak hazırız ancak kadastro çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle bir adım atamıyoruz. Kadastro çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz inşalah o 6 kilometrelik yolu bölünmüş hale getireceğiz. Öncelikli olarak Siirt-Batman arasındaki yolu sıcak karışım asfalt yapılması önemli, biz yol standartlarımızı dahada yükseltiyoruz."

Bakan Elvan'a, AK Parti Siirt milletvekili Afif Demirkıran ve Osman Ören ile Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz eşlik etti.