ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,AK Parti genel merkezinde  AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'ye karşı birkoalisyon kurulduğunu söyledi.

Koalisyonun amacının AK Parti'nin güç kaybetmesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

Başbakan Davutoğlu: "Karşımızda, iktidarlarında koalisyon kurma iddiasını hiçbir zaman gerçekleştiremeyecek olanlar muhalefette bir koalisyon kurmuş görünüyorlar ve tek hedefleri AK Parti'nin güç kaybetmesi, AK Parti'nin güç kaybetmesi üzerinden de Türkiye'nin 13 yıllık birikiminin tehlikeye atılması. Biz bu tuzaklara geçmişte gelmedik, şimdi de gelmeyeceğiz."

"TÜSİAD istatistiksel hesap versin"

TÜSİAD'a çağrıda bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"TÜSİAD'a buradan çağrıda bulunuyorum, her fırsatta hükümeti eleştirmek için açıklama yapıyor, çıksınlar istatistiksel hesap versinler; asgari ücret 1500 lira olursa kaç işyeri kapanır, asgari ücret 5 bin lira olursa açık işyeri kalır mı? Bunun hesabını bir versinler. Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek değil, çıksınlar açıkça destek versinler. TÜSİAD çıksın ben 'Kılıçdaroğlu'nun görüşünü destekliyorum' desin; Türkiye'de asgari ücret 1500 lira, hatta 2 bin lira, 2.500 lira olsun desin. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar."