ANKARA - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören, terörist saldırıda yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Tekin, hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini aldığını söyledi.

Bir soru üzerine Ürker ile görüştüğünü ve konuşabilecek durumda olduğunu kaydeden Tekin, "İnşallah kısa süre içerisinde taburcu olacak diye de düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Kobani'ye koridor

"Dünya ve ülke kamuoyunda Kobani'ye koridor konusunda U dönüşü yapıldığı algısı oluştuğu" iddiası sorulan Tekin, iç politika konusunda her şeyin söylenebileceğini, söylenecek her cümlenin telafisinin mümkün olduğunu, tolere edilebileceğini ifade ederek, "Ama dış politikada söyleyeceğiniz her cümlenin size yol, su, elektrik olarak döneceğini mutlaka bilmeniz lazım" dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Tekin, şu görüşleri savundu: 

"Bu iktidar ne yazık ki ta baştan itibaren özellikle o 'one minute' hikayesinden sonra dış politikayı ısrarla iç politika malzemesi haline getirmek için el birliğiyle ciddi çaba sarf ettiler. Şu anda acınacak durumdayız. Yani sadece U dönüşü olsa iyi, pervane gibi döndük. Bakın devletlerin bütünlükleri olur. Sayın Cumhurbaşkanı farklı bir şey söyledi, Sayın Başbakan farklı bir şey söylüyor, Sayın Dışişleri Bakanı başka bir şey söylüyor, sözcüler başka bir şey söylüyor, Sayın Arınç başka bir şey söylüyor. Şimdi bu Türkiye'de bugüne kadar dış politika ve iç politika konusunda yaşanmış olay değildir. Hani bize böyle sürekli eleştiri yapanlar, CHP ile ilgili, şimdi ne diyecekler? Mesela gazeteci dostlarımız, televizyonlar, bu kadar çarka, bu kadar dönüşe, bu kadar pervaneye ne diyecekler? Bakın bunlar sadece kendilerinin pervanesi değil, Türkiye'yi pervaneli hale getirdiler. Dışarıda itibarımız neredeyse sıfır noktaya geldi."

"Güvenlik Yasası" çalışması

"Güvenlik Yasası" çalışmasını da değerlendiren Tekin, "Güvenlik yasası evet, güvenlikçi yasaya hayır. Dünyanın hiçbir yerinde güvenlikçi yasalar, sadece yönetimler, iktidarlar, devletin kurumlarını kendini kurtaracak bu yasalarla toplumda refahı getirmeniz, güvenliği getirmeniz mümkün değildir" şeklinde konuştu.