İZMİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye'nin sistematik ve kitlesel bir terör ile karşı karşıya olduğunu büyük şehirlerde kitlesel ölümlerin günlük gerçeğe dönüşmesine yol açtığını belirterek, "Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Bir iktidara düşen en büyük görev. Bu ciddi sorunla ciddiyetle yüzleşmektir. Bu yüzleşmeyi yapabilmek için ortaya konan araştırma önerilerini kabul etmek ve Türkiye'ye dair sorunların çözümü için elini taşın altına koymaktır." dedi.

Böke, CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bayramlarda insanların bir araya gelip kucaklaştığını ama Türkiye'nin Ramazan Bayramı'na büyük acılarla girdiğini belirtti.

Türkiye'yi büyük acılara alıştırılmaya çalışanların bulunduğunu öne süren Böke, "İstanbul'da, Türkiye'nin dışa açılan kapısında iki gün önce büyük patlamayla 43 can kaybettik. Öncelikle kaybettiğimiz bütün insanlara Allah'tan rahmet, bütün Türkiye ailesine baş sağlığı diliyoruz." dedi.

Türkiye'nin yıllardır terör belasıyla boğuştuğunu aktaran Böke, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki artık AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle bu sorun yeni aşamaya geçti. Türkiye artık sistematik ve kitlesel bir terör ile karşı karşıya. Bu tehdit, eski tehditlerden çok daha farklı. Bu tehdit radikal ve aşırıcı bir terör tehdidi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bütün büyük şehirlerde kitlesel ölümlerin günlük gerçeğe dönüşmesine yol açıyor. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Bir iktidara düşen en büyük görev. Bu ciddi sorunla ciddiyetle yüzleşmektir. Bu yüzleşmeyi yapabilmek için ortaya konan araştırma önerilerini kabul etmek ve Türkiye'ye dair sorunların çözümü için elini taşın altına koymaktır."