ANKARA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Siirt'in Tillo İlçesi ve Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi Tüysüz Beldesi'nde 14 Aralık 2014'de yapılacak belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimlerine katılacak olan siyasi partileri belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'dan gönderilen evrakların incelendiği hatırlatılarak, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 14. maddesinin 11. fıkrasına göre, Siirt'in Tillo İlçesi ve Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi Tüysüz Beldesi'nde 14 Aralık 2014'de yapılacak olan belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin belirlendiği kaydedildi.

Seçime katılacak partiler şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi, Alternatif Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi.