ANKARA  - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter'daki hesabı üzerinden İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum. Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

"İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise saldırıya ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul’da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

"Teröristleri lanetliyorum"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'daki hesabında, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Rabbim rahmet eylesin. Teröristleri ve onları meşru gösterenleri lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim" ifadesine yer verdi.

"Terör kaderimiz olmamalı"

Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul MİT Bölge Müdürü Aydın Demir de hastaneye gelerek, savcı Kiraz'ın ailesine taziyede bulundu.

Adalet Bakanı İpek, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklama, olayla ilgili geniş açıklamaların yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Türk milletinin başı sağolsun. Adliyede saat 11.00'de tören olacak, daha sonra Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak, toprağa verilecek. İnşallah bu topraklarda terör bir gün son bulacak. Terör bizim kaderimiz olmamalı. Ben bunu diliyorum."