ŞANLIURFA 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti iktidarlarından önce Güneydoğu Anadolu'da çok ciddi bir hizmet olmadığını belirterek, "Şimdi hizmetlerin yapıldığını görünce artık terör için bir argüman kalmadı. Ne diyeceksiniz, ne adına terör yapacaksınız, haklarsa haklar veriliyor, yatırımlarsa yatırımlar yoğun şekilde devam ediyor. Batıda ne varsa şimdi Güneydoğu illerimizde de var" dedi.

Bakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hafta sonu çok önemli bir seçime gideceğini anımsattı.

Muhalefet partilerini seçim döneminde kullandıkları yöntemler nedeniyle eleştiren Çelik, her partinin gerçekleştirebileceği hedefleri koyarak seçim çalışması yapması gerektiğini ifade etti.

AK Parti iktidarında ülkenin her kentinin aynı anda kalkınması için özel çaba gösterildiğini vurgulayan Çelik, şu anda Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerle batıdaki iller arasındaki farkın en aza indirildiğini söyledi. 

"Sandık güvenliğini temin edeceğiz"

Çelik, vatandaşların bilinçli bir şekilde oyunu kullanacağına inandıklarını belirterek, zaman zaman kamuoyunda tartışılan sandık güvenliği konusunda kimsenin kaygı duymaması gerektiğini vurguladı.

Çözüm Süreci sayesinde oluşan huzur ortamının devamı için halkın AK Parti'ye desteğini sürdüreceğine inandığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Vatandaşın kepenkleri indirenlerle hizmet edenleri veya hizmetleri durdurmaya çalışanları iyi ayırt edeceğini bekliyoruz. Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın, yakaladıkları bu huzur ortamının devamı konusunda kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum. Ben 4 yıldır Şanlıurfa'dayım. Güneydoğu'da üçüncü seçimi gerçekleştiriyoruz. Seçimlerde sandık güvenliğini kimlerin ve nasıl zedelediğini çok iyi biliyoruz. Şimdi sandık güvenliğinden bahsediyorlar. İnşallah bütün unsurlarıyla sandık güvenliğini yine kamu olarak sandık görevlileri olarak temin edeceğiz. Geçmiş dönemdeki baskılara fırsat vermeyerek, millet iradesinin tecellisinin gerçekleşmesi konusunda üzerimize düşen çalışmaları yapacağız."