TBMM - Tasarının 3 maddesi dün kabul edilen Komisyon'da, bugünkü görüşmeler 4. madde üzerinden başladı. ''Malvarlığının dondurulması''na ilişkin madde, Komisyon'da uzun süre tartışıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eleştirilere yanıt verirken,  ''vahim senaryolar çizildiğini'' belirterek, Teörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 8. maddesindeki hükümlerin tasarıya taşındığını kaydetti.  Ergin, ''Bu kötülükler, aklınızdan geçirdiğiniz senaryolar olacaksa bu tasarıyı yapmaya ihtiyaç yok'' dedi.
Ergin, şöyle konuştu:

''Türkiye kendi terörle mücadelesinde ihtiyaç duyduğu tedbirleri alma noktasında, uygun delil, belgeleri oluşturmak suretiyle 3. ülkelerden bu talepleri yapabilecek ve tedbirlerin uygulanmasını isteyebilecektir.  3. ülkelerin Türkiye'den talepte bulunması halinde, bunların karşılanması mütekabiliyet esasına bağlanmaktadır. Türkiye kendisine destek vermeyen 3. ülke taleplerini yerine getirmeyebilecektir. Terör evrensel bir illetir. Buna karşı alacağımız tedbirlerin de uluslararası platformlarda ortak tedbirlerle geliştirilmesi zarureti vardır. Böylesi bir platformdan Türkiye'nin kaçma lüksü yoktur. Burada elbette kendi hukukumuzu, ülkemizin menfaatlerini koruyacak tedbirlerin alınması gerekir. Bu tasarı o tedbirleri de kapsıyor. ''

Ergin, tasarıdaki düzenlemelerin 1999 tarihli ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Uluslararası Sözleşme'nin'' maddelerinden alındığını hatırlatarak, üzerinde yapılacak değişikliklerin de sözleşme üzerinde değişiklik anlamına da geleceğine dikkati çekti.