MANİSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı binasını ziyaret etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak, ''Şu anda sürecin içerisinde hükümetimiz yok. Çünkü böyle bir sürecin bir şekilde başlaması şüphesiz Türkiye şartları içerisinde bir yol haritasına bağlı. Biz doğrudan karşımıza muhatap alarak, hükümet olarak, başbakan olarak, bakan olarak 'gel bakalım Öcalan seninle oturalım, pazarlık yapalım' diyemeyiz. Bunu dersek millet bizi affetmez, böyle bir şey olmaz. Bu süreçte biz istihbarat teşkilatımızı kullandık'' diye konuştu.

Bülent Arınç, şöyle devam etti:
''Bu arada, (filan milletvekili şöyle demiş, falan milletvekili böyle demiş), keşke demeseler. Çünkü herkesin şu anda susması lazım. Sürece destek olması lazım. Bugüne kadar yaşadığımız acı olayları ve travmaları hatırlatacak davranışlarda bulunmaması lazım.''

Zaman tünelinde kalmış partilerden değiliz

Arınç, terör sorununa ilişkin, ''Bu işi bitirmek için elimizden gelen, aklımızın erdiği her şeyi yapıyoruz. Biz, MHP, CHP gibi zaman tünelinde kalmış partilerden değiliz. Eğer silahla, öldürmekle, bombalamakla bu işler çözülmüş olsaydı 1990'da, 1991'de, 1992'de 1993'de çözülürdü. 1999'da Öcalan yakalandığında çözülürdü, gerisini söylemeyeceğim. Ama çözülmedi'' dedi.

''İnceleniyor''

Arınç, bir gazetecinin ''İmralı'yla ikinci görüşme olacak mı ?'' şeklindeki sorusu üzerine şöyle dedi:

''Benim bildiğim kadarıyla birkaç milletvekilinin yeniden adaya gitme isteği olmuştur. Bu konu Adalet Bakanlığımız tarafından halen inceleniyor. Talep hakkında bir karar verilmedi, verilebilir.

Şu ana kadar gitmeleri konusunda bir karar verilmemişse bu red anlamına gelmez, verilmeyeceği anlamına gelmez. Günü geldiğinde, 'şunlara şunlara izin verilmiştir' denilebilir. Bence süreci böyle takip etmekte fayda var.''