İZMİR - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir'deki temasları kapsamında medya kuruluşlarının bölge temsilcileriyle bir araya geldi. Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen toplantıda Yazıcı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bakan Yazıcı, ''çözüm sürecinde BDP milletvekillerinin görüşmesine ilişkin olduğu ileri sürülen tutanakların medyada yer bulmasının süreci provoke etme amaçlı olup olmadığına'' yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

''Tüm bunlara baktığınız zaman sürecin Türkiye için ne denli önem taşıdığını değerlendirdiğinizde o sürecin suhuletle sükunetle herkesin ne söylediğini kulağının duyacağı şekilde, elbette ki toplumun da hazmetme kapasitesini bilerek konuşmak gerekiyor. O konuşulanlar doğru mu değil mi bilmiyorum.

Varsayalım ki doğru, öyle konuşmalar olmuş ama bunun bu sürece hiç katkısı olmaz. Melankolik tarzda konuşmuş olabilirler. O ayrı bir konu. Bunun sızdırılması, servis yapılması ayrı bir konu. Nereden bakarsanız bakın, sürecin sağlıklı ilerlemesine katkı vermeyecek, tam aksine provokasyon amaçlı olduğu konusundaki görüşe ben de katılıyorum.''