TBMM

Parlamento Muhabirleri Derneği yeni Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Çiçek, anayasa çalışmalarına ilişkin soruları cevaplandırdı.

Partilerin yıllardır slogan halinde anayasa değişikliği istediğini ifade eden Çiçek, partilerin tam olarak görüşlerinin belli olmadığını söyledi.

Yeni anayasa sürecinde partilerin düşüncelerini parça parça da olsa ortaya koyduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:
''Keşke baştan bunları ortaya koyabilseydik. Bugün slogan üzerinde değil, hangi parti, hangi konuda ne düşündüğünü gördük. 'Gözüme bak anlarsın' noktasından 'sözüme bak anlarsın' noktasına geldi. Temel hak ve özgürlükler konusunda kim ne düşünüyor, görmüş olduk. Bize verilen metinlerde bir konuda 4 partinin ne düşündüğünü gördük." 

Çoğaltmamız lazım

Çiçek, yeni anayasayla ilgili olarak partilerin başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistem gibi kritik konularda karar vermesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
''Bu konularda uzlaşma olursa ki yol ve yöntem arıyoruz, bunu sağlayabilirsek görüş birliğine varmak mümkün. Tekrar genel başkanlara müracaat edebiliriz. Siyasi partilerin de şu ana kadarki çalışmaların ötesinde çabalar göstermesi lazım. Uzlaşılan maddeleri olabildiğince çoğaltmamız lazım."