TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cilvegözü sınır kapısındaki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Patlamaya konu aracın amaç ve hedefinin ne olduğunun, azmettiricileriyle beraber tüm ihtimaller hesaba katılarak incelenmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirten Bahçeli, ''Görülmektedir ki sınırlarımız barut fıçısına, ateş topuna dönüşmüştür'' şeklinde konuştu.

Suriye'deki kör dövüşün Türkiye'ye maliyetinin yıkıcı, neden olduğu sonuçlarının yakıcı olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Sınır hatlarımızdaki güvenlik ağır şekilde zedelenmiştir. Esad yönetimiyle muhalifler arasındaki kanlı hesaplaşma uzadıkça mevcut tablo her gün biraz daha içinden çıkılmaz hal almıştır. Sınır bölgelerimizdeki vatandaşlarımız korku ve derin kaygıya kapılmışlardır'' diye konuştu.

Suriye güven ve huzura ulaşmadan, Türkiye'nin sınır bölgelerinin istikrar bulmasının, bölücü emellerin rahat durmasının mümkün olmayacağını belirten Bahçeli, ''Bu itibarla Suriye bölünmemeli, bölücülere bırakılmamalıdır'' diye konuştu.

Devlet Bahçeli, AK Parti ile PKK'nın anayasa değişikliği konusunda bir araya geldiğinin, aralarındaki son anlaşmazlıkları da giderme telaşına kapıldıklarının anlaşıldığını savunarak, şöyle devam etti:
''İmralı süreci isimli kısa metrajlı ihanet filminde; Başbakan Erdoğan'ın başrol arkadaşları terörist başı ve örgütü, yönetmen ABD, makyajcı AB, dublör BDP, set dekoratörü CHP, montajcı peşmerge, kameraman sözde aydınlar, ses tasarımcıları da bazı eski sinema artistleri olarak yerini almıştır. İşte ülke olarak geldiğimiz durumun içler acısı hali budur. ''

9 şehirde miting yapılacak

Bahçeli, önümüzdeki süreçle ilgili milleti uyarmak için 9 bölgede ''Milli Değerleri Koru ve Yaşat'' adı altında açık hava toplantıları düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı.
Devlet Bahçeli, 23 Mart 2013'te Bursa'da ''Kuruluş Mitingi'' düzenleyeceklerini, daha sonra sırasıyla İzmir'de ''Bayrak Mitingi'', Adana'da ''Vatan Mitingi'', Erzurum'da ''Birlik Mitingi'', Konya'da ''Türkçe Mitingi', Elazığ'da ''Kardeşlik Mitingi'', İstanbul'da ''Demokrasi Mitingi'', Samsun'da ''Kurtuluş Mitingi'' ve Ankara'da ''Türkiye Mitingi'' yapacaklarını kaydetti.