Babaeski ilçesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde protesto için toplanan grup, şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde slogan atarak pankart açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, fabrikaların satılmaması için mücadele başladıklarını ifade eden Ağbaba, ilk mücadeleyi de Türkiye'de ilk kurulan şeker fabrikası önünde verdiklerini belirtti.

Herkesin fabrikaya, ekmeğine ve aşına sahip çıkmasını istediğini bildiren Ağbaba, ''Alpullu’da başaracağımız her şey, Türkiye’deki diğer şeker fabrikalarına örnek olacaktır. Bu nedenle Trakya’da yaşayan, ekmek kazanan herkese önemli görevler düşüyor. Burada yapılan mücadele bütün fabrikaların üretmesini sağlayacaktır. " dedi.

Atatürk'ün mirasına kilit vurdurmayacaklarını aktaran Ağbaba, şöyle konuştu:

"Hep beraber şekerimize sahip çıkma zamanı. Şekerden daha milli bir ürün yok, şekerden daha yerli bir ürün yok. Şeker sadece şeker fabrikasında çalışan 10 bine yakın işçiyi ilgilendirmiyor, şeker aynı zamanda yüz binlerce insanı ilgilendiriyor. Şeker aynı zamanda hayvancılık yapanları ilgilendiriyor, şeker fabrikası sadece şeker üretmiyor küspesinden alkolüne kadar birçok ürün üretiyor.

Bu nedenle mücadelede CHP olarak sonuna kadar yanınızdayız. Şeker fabrikalarımıza namusumuz, şerefimiz gibi sahip çıkacağımızı bilmenizi istiyoruz. Vatan savunması sadece sınırda düşmanlara karşı silah çekmekle olmaz, vatan savunması bize bırakılan miraslara sahip çıkmakla olur. Bu bir vatan savunmasıdır. Alpullu’yu korumak Türkiye’yi korumaktır, şeker fabrikalarına sahip çıkmak, Türkiye’ye sahip çıkmaktır, onun kaderine sahip çıkmaktır.''