ANKARA

Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak, "19 Haziran Tüzük Kurultayında hukuk, sevgi ve gönül dilinin hakim kılınamamış olması, bütün kalbiyle yenilenme isteyen samimi ülküdaşlarımızı yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

Sazak, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'de yaşanan son gelişmelerin tedirginliğini yaşadığını belirtti. Kendisi için hiçbir makamın, ülkücü olmaktan daha hassasiyetli olmadığını vurgulayan Sazak, 19 Haziran'daki Tüzük Kurultayı'nın bir yenilenme şöleni olarak gerçekleşmiş olmasını çok istediğini ancak şahit oldukları kurultayın sadece bir adayın gizli gündem blokajıyla amacının dışına taştığını savundu.

Sazak, "Üzülerek söylemek isterim ki bu kurultay, genel merkezin yönetim üslubuna yöneltilmiş tenkit konularını içeren her tavrın hakim olduğu, ben merkezli oligarşik bir şova dönüştürülmüştür. 19 Haziran Tüzük Kurultayı'nda hukuk, sevgi ve gönül dilinin hakim kılınamamış olması, bütün kalbiyle yenilenme isteyen samimi ülküdaşlarımızı yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

Bölünme ya da ihraç tehdidiyle bloke edilen değişim isteklerinin de başarıya ulaşma şansının bulunmadığının altını çizen Sazak, "Umut ederim ki 19 Haziran'ı yapan irade, önümüzdeki süreçte aklıselim ile hareket eder ve davamızı bulanık hukuki süreçlere mahkum etmez. Ülkücü hareketin ufuk bayrağı, Türkiye'nin geleceğidir." dedi.