Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Reza diye bir rezalet çıktı, götürdüler, Türkiye aleyhine konuşturuyorlar. Sözcülük yine bizim anamuhalefette. Sol tandanslı insanlar bile artık bu CHP'nin yaptığına dayanamıyorlar." dedi.

Kayseri'de özel bir dil okulunun açılışını yapan Bakan Özhaseki, daha sonra Melikgazi Belediyesince hizmete sunulan Taha Carım Bulvarı ve bağlantı yollarının açılış törenine katıldı.

Tören alanında "Sayın Bakanım seninleyiz, Kocatepe Mahallesi'ne okul istiyoruz" yazılı döviz taşıyan gençlerin yanına giden Özhaseki, bir süre konuştuğu gençlerle fotoğraf çektirdi.

Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara ara kendilerini, bakan arkadaşlarını, "Şu dosyaları, problemleri bir görüşelim" diye çağırdığını söyledi.

"Gecenin yarısında, birinde, kapıda hala görüşmek isteyenler var. Emin olun elinden kalem düştüğü oluyor, Allah biliyor, gözleri gidiyor, yine çalışmaya devam ediyor." diyen Özhaseki, "Bugün şimdi Kars'ta, yarın bir başka yerde. Ne cumartesi var ne pazar var, ne sabah var ne akşam var, ne özeli var ne bir başka rahatı ve keyfi var. Allah bir iman vermiş, Cenabıhak bir güç vermiş, bir irade vermiş, sonuna kadar dimdik ayakta. Biz de dua ediyoruz, ona yardım ediyoruz. Yol arkadaşı olmaktan şeref duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Allah uzun ömürler versin." ifadelerini kullandı.

PKK belasıyla 40 yıldır uğraştıklarını dile getiren Özhaseki, "Son dönemde Allah'a hamdolsun onları eştikleri çukurlara gömdük, namussuzları geberttik ve bellerini kırdık." diye konuştu.

O bölgelerde yaşayan vatandaşların da bundan çok memnun olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Vatandaş bize 'Allah sizden razı olsun' diyor. Zaten referandumda o terör bölgelerindeki oylarımız yüzde 109 ile 460 arasında arttı. Niye arttı? Madem halkın iradesine el koyduysak, oradaki vatandaş bize kızdıysa niye oy veriyor? Demek ki vatandaş sevmeye başladı. Gittiğimizde orada bize diyorlar ki 'Lütfen güvenliği yine sıkı tutmaya devam edin, bu teröristlere göz açtırmayın, kafasını gözünü kırın, hizmet edin.' Ama bizim anamuhalefetimiz bunların arkasında." dedi.

Şimdi geldikleri süreçte FETÖ'nün sözcülüğünü yine anamuhalefetin yaptığını, bunlarla kumpas kurduğunu anlatan Özhaseki, "Reza diye bir rezalet çıktı, götürdüler, Türkiye aleyhine konuşturuyorlar. Sözcülük yine bizim anamuhalefette. Sol tandanslı insanlar bile artık bu CHP'nin yaptığına dayanamıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.