ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, "Gazetede MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri" gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklandığı bugünün, demokrasi ve basın özgürlüğünün kara günü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kararın hukuki olmadığını savundu. 

Can Dündar'ın, "Bizler casus değiliz, hain değiliz, kahraman değiliz. Bizler gazeteciyiz. Burada yapılan şey de baştan sona gazetecilik faaliyetidir", Erdem Gül'ün, "Bir gazeteci, ülkesinin tehlikede olduğunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunluluğudur" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dündar ve Gül'ü en içten duygularımla kucaklıyorum" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında, "Sevgili Can ve Erdem" diyerek, Can Dündar ve Erdem Gül'e de seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Sizleri tanıyor olmaktan gurur duyuyorum. Halkın haber alma özgürlüğüne duyduğunuz sarsılmaz inanca, yıllardır duyduğum hayranlığı bir kez daha ifade etmeyi sorumluluk olarak görüyorum. Meslektaşlarınızla sürdürdüğünüz eşsiz dayanışmanıza, kapınızı çalan tüm mağdurlara karşı gösterdiğiniz yakın ilgiye şahit olmuş biri olarak sizlere teşekkürlerimi iletiyorum. Biliyorum ki başınız dik girdiğiniz o cezaevinden, başınız dik olarak çıkacaksınız."

Kemal Kılıçdaroğlu, bu arada sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden de "Suçu işleyenler değil de suçun haberini yapanlar tutuklanıyorsa kimse 'Türkiye'de basın özgür, yargı bağımsız ve tarafsızdır' demesin" paylaşımında bulundu.