ŞANLIURFA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da CNN Türk kanalının canlı yayınına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, siyasete girerken halka her zaman doğruları anlatacağını söylediğini aktardı. Altın kaplı klozetlerin fotoğrafların gazetelerde yer aldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde, kamu dairesinde bir kişinin kalkıp kendisine altın kalkıp klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım?" diye konuştu.

Bugün kullanılan dilin nefret dili olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Buradan Kandil gecesi, tuvalet temizleyip çocukların rızkını sağlayan tüm emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davetle ilgili "Hukukun üstünlüğünü savunan bir cumhurbaşkanı, ettiği yemine sadık kalan bir cumhurbaşkanı, kaçak olan bir sarayda oturmaz" ifadesini kullandı.

 "Yaptığımız muhalefet yeterli mi değil mi tartışılabilir"

Kılıçdaroğlu, "Siz muhalefette olmasanız, ne olurdu, muhalefette olarak neleri engellediniz, yani siz olmasaydınız bu ülke daha ne kadar kötü olabilirdi?" şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Çok şeyi engelledik. Başta savaşı engelledik. ABD askerleri Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya gidecekti, onu engelledik. Hukuksuz yapılacak bir çok şeyi engelledik. Ekonomiden sosyal yaşama kadar bir çok sıkıntıyı engelledik. Vatandaşın yoksulluk sorunlarını hükümete taşıdık, halkın yanında olduk. Yaptığımız muhalefet yeterli mi değil mi tartışılabilir. Ben şunu çok iyi biliyorum; yaptıklarımızı anlatmanın yolu medyadır. Bu kadar baskının olduğu yerde istediğimiz kadar bağıralım, sesimiz ne kadar duyulabilir bilmiyorum ama inandığımız her şeyi anlatmaya çalıştık." 

Seçim güvenliği

Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğine de değinerek halkın taşıdığı kaygıların sadece Türkiye'de değil, AB'nin de hakim olduğunu iddia etti.

Seçimlerden kaygı duyulmasının esas nedenin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "YSK ettiği yemine sadık kalan bir kurul değildir. YSK yargıçlardan oluşan bir kurul olması gerekirken çok özür dileyerek söylüyorum, siyasal iktidardan ve onların beklentilerinden yola çıkarak karar alan bir kurul haline gelmiştir" dedi.

Sandıklara sahip çıkacaklarını, bu konuda avukatlarla, STK'larla işbirliği içerisinde olacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Tüm ayak oyunlarına rağmen halka çağrım şu; ne olursa olsun sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Biz sandıklara sahip çıkacağız. Ben sandıklara sahip çıkma konusunda tüm örgütü uyardım. Çünkü süreç, çok kritik. Dolayısıyla sandıklara sahip çıkmak hepimizin görevi."

Anketler HDP'nin barajı aştığını gösteriyor

Kılıçdaroğlu, tüm anketlerin HDP'nin barajı aştığını gösterdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçim sonunda koalisyon ihtimaline ilişkin ise şunları kaydetti:

"Türkiye niçin hükümetsiz kalsın. Bir demokrasi kendi içerisinde çözüm üretemiyorsa zaten demokrasi yoktur demektir. Demokrasi kendi içerisinde çözümünü üretir. Dolayısıyla o çözüm oturulur, konuşulur ve üretilir. Biz koalisyona sıcak bakmıyoruz gerçekten inanarak şunu söylüyorum Türkiye'nin bir CHP iktidarına ihtiyacı var. Demokrasi, insan hakları, ekonominin büyümesi ve yoksulluğun sıfırlanması açısından ihtiyacı var. Yeniden Türkiye'nin inşa edilmesi açısından ihtiyaç var. Ekonomik istikrar yok. Koalisyon olursa AK Parti tek başına iktidar olmazsa 'istikrar bozulur' diyorlar, ülkede istikrar mı kaldı."