ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP hakkında uzun bir süredir algı operasyonu yürütüldüğünü, Türk milliyetçilerine karşı husumet cephesini terk etmemiş bazı eski tüfeklerle, Milliyetçi Hareketi 12 Eylül askeri darbesinden sonra çeşitli endişelerle terk eden bazı isimlerin de bunlara eklendiğini, bu isimlerin MHP karşısında saf tuttuğunu belirtti.

Yalçın, MHP'nin Türk siyasetinin önemli ve vazgeçilmez bir aktörü olduğuna işaret ederek, bir kısım medya ve yazarların MHP düşmanlığı yaptığını, partideki kaosun devam etmesini istediğini ileri sürdü.

Birtakım çevrelerin, MHP'nin giderek güçlenmesinden kaygı duyduğunu bildiren Semih Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MHP birtakım iç sorunlarla uğraşıyor olabilir ama bunu en kısa sürede atlatacak ve Milliyetçi Hareket kervanı bölünüp parçalanmadan yoluna devam edecektir. MHP, bugüne kadar önüne konan bütün engellere, bütün kirli senaryolara ve oyunlara rağmen kendi özünden aldığı güçle ilerlemesini bilmiştir. Bundan sonra da ilerleyecektir. MHP, çıkar gruplarının, sermayedarların ve uluslararası aktörlerin dizayn ettiği bir parti değil, mukaddes bir davanın yoğurup pişirdiği siyasi harekettir. Türk-İslam ülküsünün kattığı yüksek değerler sayesindedir ki diridir, dinamiktir ve süreklidir. Kökü mazide olan bir fikir hareketinin temsilcisi olan MHP'nin siyasi işlevini yitireceğini düşünenler, zamanla aldandıklarını göreceklerdir."

"Muhalefet rüzgarı geçici"
MHP içinde muhalefet rüzgarı estirilmesinin geçici olduğunu savunan Yalçın, daha önce de buna soyunanların, başka kapılarda macera aramak zorunda kaldığını ifade etti.

MHP'nin, bu badireden bölünerek değil, tam tersine güçlenerek çıkacağına işaret eden Yalçın, şu görüşlerini paylaştı:

"Cenab-ı Hak bu şerri de hayra tebdil edecek, camiamızın feraseti, bu fitneyi ortadan kaldıracaktır. MHP, Türkiye'nin ve Türk siyasetinin geçmişinde vardı, bugününde vardır, yarınında da daha güçlü bir şekilde 'ne ülkünden ne ülkenden vazgeç' diyenlerle var olacaktır. MHP, bazı çevrelerde umulan ve beklenenin aksine 10 Temmuz Kurultayını, 'davası için doğru adım' gören ve ülkücü iradeyi temsil eden delegelerimizin basireti sayesinde büyük bir sağduyu ve dayanışma ruhu içinde sonuçlandıracaktır. MHP hakkında hariçten gazel okuyanlara 'Benim ekibim, anlayışım ve fikrim bana, seninki de sana' diyor, herkesin kendi işine bakmasını salık veriyoruz."