İSTANBUL (VHA) - DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “DYP olarak % 10 barajının  demokrasiyi ve milli iradeyi  adeta  yok etme anlamına geldiğini ilan ediyoruz” dedi.
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “Türkiye 12 yıldan bugüne dek Meclis'te salt çoğunluğu olan AKP iktidarınca yönetiliyor. Yani bu iktidar hemen hemen tüm yasaları hiç bir engelle karşılaşmaksızın Meclisten geçirme gücüne sahiptir.” dedi.
Abdullahoğlu şöyle konuştu:
“Bu durum birkaç dönem hariç Cumhuriyet tarihinin hiç bir döneminde hiç bir hükümetine kısmet olmamış önemli bir avantajdır.
Peki böyle bir salt çoğunluğa dayalı Meclis gücünü  12 yıl boyunca kullanan AKP iktidarı bu gücün hakkını vermiş midir? Kesinlikle hayır.”
DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, “İktidarı boyunca sürekli şikayet ettiği 12 Eylül darbe yasalarından hangisini değiştirmiştir, soruyorum? Kendi siyasi çıkar ve ikbalini düşünerek yaptığı bazı değişiklikler dışında gerçek demokrasi için son derece yaşamsal önemi olan ve aşağıda verilen 12 Eylül  darbe yasalarına elini bile sürmemiştir.
YÖK yasası, RTÜK yasası, Sendikalar Yasası, Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları, Sendikalar Yasası...
Bırakın elini sürmeyi üstelik bu darbe yasalarını kendi siyasi çıkarları  uğruna dibine kadar kullanmayı tercih etmiştir Sayın Erdoğan.” diye konuştu.
Abdullahoğlu şöyle devam etti:
“Salt meclis çoğunluğuna sahipken darbe yasalarını değiştirmeyen bir lider ve iktidardan demokrasi ve Milli iradeye saygı beklenebilir mi?
Milli irade ve ileri demokrasi laflarını ağzından hiç eksik etmeyen Erdoğan, seçimlerde % 10 barajını da çok demokratik(!) ve milli iradenin oluşmasına çok uygun bulmuş olmalı ki iktidarları boyunca  tek adım bile atmadı, bu konuda.
Öte yandan özellikle son dönemde  ''Milli İrade ve İleri demokrasi aldatmacalarıyla; Başbakan'ın tüm erkleri hatta tüm ülkeyi tek başına kontrol altına alma çabalarını ise endişeyle izliyoruz.
Doğru Yol Partisi olarak 2014 yılında uygulaması hala sürdürülen % 10 barajının  ''demokrasiyi ve milli iradeyi  adeta  yok etme anlamına geldiğini buradan ilan ediyoruz .
Bu %100 antidemokratik yasayı onca yıl sessiz kalarak izlemekle yetinenleri de buradan protesto ediyor ve demokrasiye inançlarını sorguluyoruz.
Seçimlerde % 9.9 oranında oy alsa da o partiden tek Milletvekilinin bile Meclise giremediği bir ülkede ileri demokrasiden , hele Milli İradeden söz etmek demokrasiye hakarettir , demokrasiyle alay etmektir.
DYP olarak bu yasayı hala yürürlükte tutanları kınıyor ve onları hiç bir zaman kaçamayacakları tarihi sorumluluklarıyla baş başa bırakıyoruz .
11 ay sonra Genel Seçimler yapılacak şimdi soralım: Bu seçim yasası ile Hangi Milli irade hangi Demokrasi ?
Türkiye 'de '”Demokrasi ve Milli İradeden” bahsedebilecek son siyasi Sayın Erdoğan ve onun AKP Hükümetidir.”