MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin, "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek Bizimle Yürü Türkiye" başlıklı seçim beyannamesini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonu'nda partisininseçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuştu.

Partisinin, toplumsal onarım iddiasıyla, huzurlu gelecek, milli, ahlaklı ve adaletli yönetim vaadiyle milletin huzurunda olduğunu belirterek, aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talip olduklarını söyledi.

Genel seçimlerde Türk milletinin sorunları için tercih yapacağını ifade eden Bahçeli, "7 Haziran'da Türk milleti başkan seçmeyecek, başkanlık sistemini oylamayacak, Erdoğan'a yeni koltuk imal etmeyecektir. 7 Haziran'da Türk milleti, kaderi ve sorunları için tercih yapacak, ihanet lobisiyle, kriz ve lekeli kadrolarla yolunu ayıracaktır" dedi.

"Terörün kökünü kazıyacağız"

Bahçeli, Türkiye'de bölücülüğün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek, ihanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir" diye konuştu.

"Parlamenter sistem Türk milletine en uygun yönetim şekli"

Parlamenter sistemin, demokratik sistemin sistemin sürdürülmesi açısından gerekli gördüklerine işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz."

"Mazot 1 lira 75 kuruş olacak"

Bahçeli, MHP iktidarında mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, "Çiftçimizin canını yakan mazot herkes duysun ki 1 lira 75 kuruş olacaktır" dedi.

"Asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağız"

Asgari ücrete yönelik düzenlemeler yapacaklarına dikkati çeken Bahçeli, "MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Önemle altını çiziyorum, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz" diye konuştu.

Taşeron işçilere ile 4/C'lilere kadro

Seçim beyannamesinin "kamu yönetimi" bölümünde personel rejimini yeniden düzenlemeyi ve kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ile geçici statüde çalışanları kadroya geçirmeyi vadeden MHP, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı tanınacağını belirtiyor.

"Sayın Davutoğlu, şayet Orhun Anıtları’nın yolunu yaptırmak seni ve saraydaki efendini milliyetçi yapıyorsa, Van Akdamar Adası’nda Ermeni kilisesini baştan ayağa imar etmek acaba sizi ne yapacaktır" diyen Bahçeli, "Yol yapmak sizin milliyetçi olmanıza yetiyorsa, Yahudi cesaret madalyası almak, Papa heykelleri altında imza atmak, papaz elbisesi giyip poz vermek size hangi sıfat ve unvanı kazandıracaktır? Yol yapmakla milliyetçi oluyor idiyseniz, 1 trilyon 370 milyar liraya kaçak ve karanlık saray diktiğinizde bu millet size ne diyecek, nasıl seslenecektir" ifadesini kullandı.

"Kimin parasını kime vermektedir"

Mazlumun Anadolu'nun dağında, ovasında, yaylasında, bağında, bahçesinde, bostanında olduğunu, mazlumun esnaf, emekli, işçi, memur, dul, öksüz ve çiftçi olduğunu aktaran Bahçeli, "Başka coğrafyalarda mazlum aramak, onlara küresel projeler kapsamında para saçmak utanmazlık ve savurganlıktır. Davutoğlu kimin parasını kime vermektedir" dedi.

"Çöken Cumhurbaşkanlığı değil, Erdoğan'dır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Nisan günü, Bilkent Üniversitesinde, inanılması kolay olmayan sözlere imza attığını, "Cumhurbaşkanlığının çöktüğünü" iddia ettiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Biz zannediyorduk ki Türk milleti bu tarihte Cumhurbaşkanı seçmiştir. Fakat bu şahsa göre Cumhurbaşkanı seçilmemiş, çökertilmiştir. Madem Cumhurbaşkanlığı çöktüyse, Erdoğan bu makamda niçin oturmaktadır? Çöken bir makamı kullanarak AKP'ye siyasi destek içerikli açılış ve temel atma törenlerine ne hakla, hangi yetkiyle katılabilmektedir? Cumhurbaşkanlığını rejim muhafızlığı olarak lanse eden Erdoğan, başkanlık makyajlı hangi rezil rejimi Türkiye için ve tek başına planlamaktadır? 10 Ağustos'ta, 'Cumhurbaşkanlığı çöktü' demek, bir defa aziz milletimizin verdiği ruhsat ve göreve ihanettir."

"Biz Erdoğan'ın nasıl bir gömlek düşlediğini biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Slovakya'nın başkentinde yaptığı konuşmada, "Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir" dediğini aktaran Bahçeli, "Erdoğan'ın gömlek değiştirme konusundaki maharet ve becerisi dillere destandır. Tavsiyemiz gömleği dar geliyorsa ya diyet yapmalı ya da kaderine razı olmalıdır. Biz Erdoğan'ın nasıl bir gömlek düşlediğini biliyoruz. Biz Erdoğan'ın elinin altında bulunan gömleğin arka yüzünde ABD, ön yüzünde AB, iki yanında PKK ve İmralı canisinin yazılı olduğunun da farkındayız" dedi.