ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ahilik Ansiklopedisi Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektup konusunda görüşleriniz nedir?" şeklindeki sorusunu üzerine Canikli, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun böyle bir yöntem ve içerikle mektup yazmasını ciddiyetsizlik ve samimiyetsizlik olarak görüyorum. Özellikle mektubun içeriğinde kullanılan ifadeler, SayınKılıçdaroğlu'nun karalayıcı, hakaret edici, küfür edici, adeta 'küfür üretim merkezi' gibi çalışma özelliğini değiştirmediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımızın Türkiye'de gerginlik oluşturma noktasında kimin başı çektiği, kimin bu konuda daha önde bulunduğu hususunun belirlenmesi açısından da Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açık mektubu bu yönüyle güzel bir örnektir. 

Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Başbakanımız bu dönemde gerginliklerin azaltılması ve daha sakin hareket edilen, sağduyunun öne çıktığı bir dilin kullanılması noktasında çağrıda bulundular. Esasında, siyasette devam eden gergin ortamın yumuşatılması açısından önemli bir çağrıydı ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu o gergin, kavgacı üslubunu devam ettirmek niyetinde gibi görünüyor. Aktarması gereken bir görüşü varsa daha medeni ve demokratik yöntemler kullanarak aktarması mümkündü."