TBMM - TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk iki tur oylamada adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle bugün 3. tur oylama yapılacak. Bu turda da sonuç alınamaması durumunda yeni Meclis Başkanını yine bugün yapılacak 4. tur oylama belirleyecek.

Birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı.

İkinci tur oylama

İkinci tur oylamada da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı. 

Bugün yapılacak üçüncü tur oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, yine bugün bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday TBMM Başkanı seçilmiş olacak.