TBMM - Meclis'in 24. Dönem 4. Yasama yılı 1 Ekim Salı günü başlayacak.

Meclis'te ilk tören, saat 14.00'te TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşmasını yapacak. Çiçek'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Genel Kurul'a takdiminin ardından İstiklal Marşı okunacak. Ardından Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'nin 24. Dönem 4. Yasama Yılı açılış konuşmasını yapacak.

Abdullah Gül'ün konuşmasının ardından, Ergenekon Davası'ndan 5 Ağustos'ta tahliye olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, andiçerek yasama çalışmalarına başlayacak.

Haberal, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim" şeklindeki yemini, Meclis kürsüsünden edecek.

Haberal, yemin etmesiyle birlikte soru önergesi, kanun teklifi verebilecek, Meclis araştırma, gensoru önergelerine imza atabilecek.

Açılış nedeniyle, milletvekili sıralarına gül konulacak, akşam da TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verilecek.