AMASYA - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, partisinin 27 Ağustos'ta gerçekleştirilecek kongresine ilişkin, "Bu kongre AK Parti'nin bugüne kadar yaptıklarını yeniden taçlandıracağı, ağır sorumlulukların tekrar yüklenildiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin önce 2015 ardından 2023, 2053 ve 2071'e giderken güçlenerek yoluna devam ettiği bir kongre olacak" dedi.

İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin göreve geldiği, milletin onu iktidara taşıdığı günden bu yana bütün çalışmalarını çok disiplinli bir şekilde yaptığını belirtti.

Partinin icraatlarını, parti içi faaliyetlerini, anayasa ve seçim çalışmalarında hiçbir zaman disiplini elden bırakmadığını ifade eden İpek, bu şekilde milletin teveccühünü kazanarak 13 yıldır iktidarda olduklarını söyledi.

Geride kalan kısa dönemde Cumhuriyet tarihinin en sıkışık sandık dönemini yaşadıklarını anlatan İpek, şunları kaydetti:

"Kısa süre içinde yerel seçimler yapıldı. Ardından cumhurbaşkanımızı seçtik. Şimdi de kongreye gidiyoruz. Genel başkanımız ve başbakanımızı seçeceğiz. Bununla ilgili istişareler devam ediyor. İktidar sorumluluğu taşıyan cumhurbaşkanını seçmiş ve yoluna güçlü bir şekilde devam edecek AK Parti'nin kongresini en iyi şekilde yapacağız. Tahmin ediyorum 30 bin kişinin katılacağı, demokrasi şöleninin olacağı çok güzel bir kongre olacak."

"Kongrenin ardından önemli bir genel seçim olacak"

"Bu kongre AK Parti'nin bugüne kadar yaptıklarını yeniden taçlandıracağı, ağır sorumlulukların tekrar yüklenildiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin önce 2015 ardından 2023, 2053 ve 2071'e giderken güçlenerek yoluna devam ettiği bir kongre olacak" ifadelerini kullanan İpek, şöyle konuştu:

"Kongrenin ardından önemli bir genel seçim olacak. Biz yapılacak bu genel seçimleri yeni dönemde anayasa değişikliğinin yapılabileceği bir parlamentonun oluşacağı seçim olarak görüyoruz. 2011 seçimlerinde anayasa değişikliğini sağlayacak çoğunluğumuz olmadı. Meclis'te 2007'de çoğunluğu sağlamış ve anayasada 26 maddede değişiklikler yaparak önemli bir reform gerçekleştirdik ama bunu biz de milletimiz de yeterli görmedik. 2011'de bütün siyasi partiler anayasa değişikliği taahhüdüyle seçime girdi. Halk da bu taahhüde karşılık oy verdi ancak siyasi partiler Uzlaşma Komisyonu'nda işi yokuşa sürdü. En azından üzerinde birlikte anlaştığımız maddeleri parlamentodan geçirelim dememize rağmen bir türlü yanaşmadılar. Şimdi biz 2015 seçimlerinde yeni anayasa değişikliğine imkan verecek Meclis çoğunluğunu sağlamak amacıyla önemli bir kongreye gidiyoruz. Kongreden güçlü bir şekilde çıkacağız. İnşallah Rabbim bu milletin yolunu sürekli açık eder. Sistemi sağlıklı işleten kadrolarla Türkiye yoluna devam edecektir."

İpek, Türkiye'nin güçlenerek yoluna devam etmek zorunda olduğunu, milletin desteği devam ettiği sürece güçlenerek yollarına devam edeceklerini, sorumlulukları gereği tökezlememeleri gerektiğini dile getirdi.