ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOBİ'lerin nitelikli eleman bulmakta zorlandığını belirterek, bunun en temel nedeninin 28 Şubat zihniyeti olduğunu ifade etti.

Işık, Kanal 24 Televizyonu'nda katıldığı programda, KOBİ'lerin ekonominin dinamosu olduğuna işaret ederek, markalaşma ve kurumsallaşmanın önemine değindi.

Markalaşan, tasarım yapan, teknoloji düzeyini yükselten KOBİ'lerin daha fazla kar ettiğini anlatan Işık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) bu konuya büyük önem verdiğini söyledi.

KOBİ'lerin en temel sorununun "işçisizlik" olduğunu ifade eden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"KOBİ'lerimiz nitelikli insan kaynağı bulmakta zorlanıyor. Türkiye'de bir işsizlik probleminden bahsediyoruz ama bir de işçisizlik problemimiz var. Maalesef 28 Şubat'ın Türkiye'de en büyük darbesi bu mesleki eğitimde oldu. İmam hatiplerin önünü kapatacağım diye meslek liselerine büyük darbe vurdular ve şu anda nitelikli eleman bulmakta zorlanan pek çok sanayicimiz var pek çok KOBİ'miz var.

Şimdi bir taraftan KOBİ'lerin kurumsallaşması bir taraftan rekabet gücünü arttırması, bir taraftan onların ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesiyle ilgili gayret gösteriyoruz. KOBİ'lerin daha çok ihracat yapmasını, ölçek büyütmesini, daha çok kendi tasarımlarını, kendi nitelikli üretimini yapmalarını, kendi kapasitelerini geliştirmelerine yönelik de destekler veriyoruz."