MANİSA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çiçekli köyünde partisinin dayanışma yemeğine yaptığı konuşmada, baraj sorunu olan bir parti olduklarını belirterek, "Evet, baraj sorunu olan bir partiyiz, doğru ama buna rağmen insanların inançlarını sömürmüyoruz, din ticareti, kimlik ticareti yapmıyoruz. Para çalmıyoruz, çaldığımız paralarla miting yapmıyoruz, medya üzerinde baskı kurmuyoruz. Kimsenin seçim bürosuna saldırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Söylemedikleri sözler, yapmadıkları şeyler üzerinden kendilerine yönelik kampanya yürütüldüğünü iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize korktuğu için, tehditle oy veren varsa lütfen çekinmesin bizatihi gelsin benim yanıma, kim tehdit etmiş, kim ondan zorla HDP'ye oy istemişse kameraların önünde ondan özür dileyeceğim. Kimse bize tehditle, korkuyla oy vermesin. Korktuğu için HDP'ye oy veren tek bir kişinin oyunu istemiyoruz biz. Bu partinin Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağına inanlar bize oy versin. Kimse bize korktuğu için oy vermesin, istemiyoruz."

"Bizim dinlere, inançlara saygısızlığımız yoktur"

Demirtaş, Türkiye'de din sömürüsünün yapıldığını öne sürerek, "Şimdi Diyanet tartışması yapanlara bir örnek vermek istiyorum, Urfa'da Ulubatlı Hasan Camii vardır, 20 gündür elektriği kesik, 4 gün ezan okunmadı, elektrik borcunu ödememiş. Sağlık Bakanlığı'nın 3 katı bütçeyi ne yapıyor Diyanet İşleri, camiye vermiyorsun, cemevine, kiliseye vermiyorsun. Caminin elektriği ödemediğin için kesiliyor, ezan okunamıyor ve sen 1 trilyonluk mercedesle gezebiliyorsun. Biz bu Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirdiğimizde kıyameti koparıyorlar. Bakın bu dine karşıdır diyorlar, asıl biz bunların yaptığı dinsizliğe karşıyız. Bizim dinlere, inançlara saygısızlığımız yoktur" diye konuştu.

"Barış arayışından vazgeçmemeliyiz"

Demirtaş, gazetecilerin "PKK'nın kongre yapmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanına sormak lazım, engelleyen kendisi. Süreci kesintiye uğratan, barışa giderken müzakerenin başlamasını önleyen hamleleri Sayın Cumhurbaşkanının kendi arzu ettiği, bilerek müdahale ettiği gelişmelerdir. Her halükarda barış arayışından vazgeçmemeliyiz."