ANKARA

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yılmaz, yeni hükümetin aynı zamanda bir reform hükümeti olacağını dile getirerek, reformların önemli bir kısmının birden fazla kurumu ilgilendirdiğini, bu kurumları bir araya getirmenin, bunları ortak bir hedefe dönük çalıştırmanın da bir başbakan yardımcısının koordinasyonunu gerektirdiğini söyledi.

Yılmaz, "İnşallah bu yeni mekanizmayla reformlarımız çok daha etkili bir şekilde hayata geçmiş olacak" ifadesini kullandı.

"Türkiye pozitif yönde ayrışmalı"

Yılmaz, dünya ekonomisinin halen çok iyi bir durumda olmadığını vurgulayarak, bu ortam içinde Türkiye'nin pozitif yönde ayrışması gerektiğini bildirdi.

"Elbette ki Paris'teki terörü lanetliyoruz"

Terör saldırılarına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Yılmaz, "Elbette ki Paris'teki terörü lanetliyoruz, elbette ki oradaki terör hadisesinde Fransız halkıyla dayanışmamızı ortaya koyuyoruz ama bir taraftan da şunu da söylemeden geçemeyeceğim doğrusu, gelişmekte olan ülkeler, Türkiye gibi ülkeler bu olayları yaşarken aynı duyarlılığı, aynı tepkiyi, heyecanı dünyada göremedik uzun yıllardır. İnşallah bundan sonra daha fazla görürüz" şeklinde konuştu. 

"Kim mazlumsa hep yanında olmaya devam edeceğiz"

Yılmaz, Suriyeli mülteciler ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Bu arada tabii Türkmen kardeşlerimizle gönülden dayanışmamızı da ifade etmek istiyorum. Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla, diğer ilgili kurumlarımız kanalıyla gerekli her türlü girişimde bulunuyoruz, sınırdaki kurumlarımız üzerine düşen her türlü görevi yapıyorlar. Tabii büyük üzüntüyle takip ediyoruz. Biz Türkiye olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin, Türkmen, Arap, Kürt, Müslüman, gayrimüslim, kim mazlumsa, kim zulme uğruyorsa hep yanında olmaya devam edeceğiz inşallah."