ANKARA - AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, seçim bildirgesini 19 Nisan'da Ankara'da açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezilerine başladı.

Seçim kampanyasını yurt dışından başlatarak ilk olarak gurbetçilerle buluşan Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Düsseldorf kentinde partisi için oy istedi.

Düsseldorf'tan Trakya'ya geçen Kılıçdaroğlu, 26 Nisan'da Edirne mitingini gerçekleştirdi. 27 Nisan'da Balıkesir merkez ve ilçelerinde halkla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun bugünkü durağı ise daha önce "çiftçi mitingi" gerçekleştirdiği Niğde.

Yarın yeniden Trakya'ya geçecek olan Kılıçdaroğlu, bu kez de Tekirdağ'da miting düzenleyecek.

5 Mayıs'ta kendi seçim bölgesinde

Kılıçdaroğlu, 30 Nisan'da iki il mitingi yapacak. Kılıçdaroğlu aynı gün Uşak ve Afyonkarahisar'da bulunacak.

Kılıçdaroğlu, 5 Mayıs'ta ise kendisinin de aday olduğu İzmir'e gidecek. Kılıçdaroğlu, 6 Mayıs'ta Çanakkale, 7 Mayıs'ta Tokat, 8 Mayıs'ta ise Ordu'da miting yapacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, miting programını 9 Mayıs'ta İstanbul'da, Anneler Günü'ne denk gelen 10 Mayıs Pazar günü ise Adana'da sürdürecek.

Seçim vaatleri yeni reklam filmleriyle tanıtılacak

Seçim kampanyası için Ali Taran'la anlaşan ve "milletçe alkışlıyoruz" temalı ilk reklam filmi 11 Nisan'da gösterilen CHP, ayrıca bildirgedeki vaatlerinin yer alacağı yeni filmleriyle de seçmen karşısına çıkacak.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AA muhabirine seçim kampanyalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, CHP'nin vaatlerine yönelik yeni reklam filmlerinin yakında ekranlarda yer alacağını söyledi.

Reklamlarda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun rol almayacağına vurgu yapan Bekaroğlu, halka yönelik mesajlarla, kampanyalarını hızla sürdüreceklerini belirtti.