İSTANBUL - CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 41. yılı nedeniyle Maçka Parkı'nda düzenlenen anma töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karayalçın'ın iki yanında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yer aldı. 

Şişli Belediyesi'ndeki sorunların çözümüne yönelik adım atılıp atılmadığına ilişkin soru üzerine Karayalçın, İsmet İnönü'nün birleştirici, kucaklayıcı özelliklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bizler, İsmet İnönü'ye inanan insanlar, onun partilileri olarak İsmet İnönü'nün birleştirici, kucaklayıcı çağrısına uyup, burada bir araya geldik. Burada İsmet İnönü'nün torunu da var, Şişli Belediye Başkanımız. İsmet İnönü'nün yandaşı da var, Beşiktaş Belediye Başkanımız. Ben de İsmet İnönü'nün partisinin İstanbul İl Başkanıyım. Bir araya geldik, kucaklaştık. Aile içinde sorunlar olur, yeter ki işin içinde ahlaksızlık, rüşvet, ayakkabı kutuları olmasın. Bireysel anlaşmazlıklar da aile içinde çözülür. Ailenin büyükleri vardır. Aile büyükleri, ailenin küçüklerini, gençlerini bir araya getirir, sorun çözülür. Çözülmezse, mutlaka başka yöntemlerle de çözülür ama ben çözülmeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum."

İnönü ve Hazinedar'ın, belediye başkanı kimlikleriyle, CHP üyeleri olarak birbirleriyle el sıkıştıklarını ifade eden Karayalçın'ın, gazetecilere "Görüntüyü alamadıysanız bir daha el sıkışırlar" demesi üzerine, Hazinedar ve İnönü el sıkıştı.

Karayalçın, "Aradaki buzlar eridi diyebilir miyiz?" sorusuna da "Siz nasıl yorumluyorsunuz bilmiyorum, zaten hava da çok sıcak" karşılığını verdi.

14 Aralık operasyonuna yönelik bir soru üzerine Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mazluma kimliği sorulmaz" sözünü tekrarladı.