TBMM - Cumhuriyet'teki köşe yazılarına son verilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Aziz Nesin'lik bir tablo. Kara mizahla karşı karşıyayız" dedi.

Balbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Kasım'da yıllık iznine ayrıldığını, gazete yönetiminden ocak sonuna kadar izin aldığını, 1 Şubat'ta da yazısını gönderdiğini anlattı.

Bunun üzerine, kendisiyle ilgili bir karar alındığının söylendiğini belirten Balbay, aktif siyasette olanların gazetede yazamayacağı gerekçesiyle işine son verildiğini ifade etti.

Balbay, "Cumhuriyet'te siyaset yasağı... Fıkra gibi, Aziz Nesin'lik bir tablo. Kara mizahla karşı karşıyayız" dedi

 Balbay, şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü diyoruz, gazete, bunlar için en önde gelen mücadeleyi verdiğini iddia ediyor ama kendi yazarına bunu yapıyor. Cumhuriyet'te siyaset yasağı nasıl olabilir, bu gazetenin kurucusu Yunus Nadi Muğla, oğlu Nadir Nadi İzmir Milletvekiliydi. Bu işin ruhuna ters bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu gazete için maddi sıkıntılar olduğunda gıkımız çıkmadı, her şeyimizle gazetenin yaşaması için mücadele ettik. Cumhuriyet'in ruhunu, 'Cumhuriyet sadece gazete verir' sloganıyla özdeşleştirdiğimiz, bütün çalışanlarının dayanışma içinde, omuz omuza olduğu yapısını özlüyorum."