İZMİR - Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık iki aydır seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İzmir'den milletvekili adayı olması için daha önce de büyük talep olduğunu, bu talepler dikkate alınarak aday olduğunu ifade eden Eroğlu, bundan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Hataların, eksikliklerin tenkitle fark edileceğini vurgulayan Eroğlu, yapılan tenkitlerin hoşuna gittiğini söyledi. 

"3T prensibimiz var. Tenkit et, teklifin varsa söyle, tavsiyen varsa ifade et. Yani tenkit, teklif, tavsiye. Bunu her yerde uyguluyoruz. Burada da uyguladık. İnsanların konuşma ihtiyacı var. Bir takım hususları dillendirmeleri lazım" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Elimde anketler, neticeleri var. İzmir'de tespitim şu; İzmir'de tamamen belediyenin hizmetlerinden şikayet var. Fakat vatandaş bunun belediye hizmeti mi, devletin hizmeti mi olduğunu algılayamıyor. Çünkü burada belediyeler öyle algı meydana getirmiş ki sanki hükümet belediyelere, büyükşehir belediyesine destek vermiyor, para göndermiyor, onlar da işi yapamıyor şekilde. Yapamadıkları, yapacak vizyon, cesaret, bilgi, tecrübe olmadığı için kuyruklu yalana tevessül ediyorlar. Yaptığımız ankete göre şu anda problemlerde ilk sıra şehir içi ulaşım, trafikten şikayet. İzmir'de bu problem var. İkinci altyapı, kanalizasyon, çöp. Sonra halkımız 'asfalt, yol yok' diyor. Belediye hizmetlerinden kaynaklanan 3 tane ana temel mesele var ki bu da belediyelerin yeteri kadar hizmet üretemediğinin açık delili. Halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden memnun değil."

Eroğlu, bütün belediyelere nüfusuyla orantılı olarak paralarının ödendiğini, hiç kimsenin bunun aksini iddia edemeyeceğini belirtti.