ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un Of ilçesinde Çakıroğlu Vakfı'nca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmaların, bazı basın yayın organlarında çarpıtıldığını ve bütünlüğünün değiştirildiğini ileri sürdü. 

'Biz Müslümanız bizden mucit çıkmaz' şeklinde haberlerin yer aldığını belirten Bayraktar, "Hayatım boyunca Müslüman olduğum için gurur duydum ve bütün inananlar gibi, yüce Allah’a beni Müslüman olarak yarattığı için şükrettim. Müslüman olmak ancak ve ancak şeref duyulacak bir paye olup hiçbir zaman da ne gelişmenin ne kalkınmanın ne de yeni buluşların önünde bir engel değildir. Yaptıkları buluşlar ile bilim ve sanat alanında yüzlerce yıl insanlığı aydınlatmış bir dinin mensuplarıyız ve bundan dolayı ancak ve ancak gurur duyarız" ifadesini kullandı.

Söz konusu konuşmada, Türkiye’nin çalkantılı bir coğrafyanın ortasında bulunduğuna işaret ederek, kalkınmayı sağlayacak yeni buluşlar yapmanın zorluklarını vurguladığını anlatan Bayraktar, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olmasından dolayı önüne çıkarılan yapay zorluklara ve bölgesinde kalkınmış, güçlü bir Türkiye istemeyen kimi güçlerin olabileceğine dikkat çektiğini bildirdi.

Konuşmasında, Müslümanların yeni buluşlar yapması için gerekli olan zeka ve morale sahip olduğuna dikkat çektiğini anlatan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti:

"'Esas milliyetçilik nedir biliyor musunuz? Vatanı için en çok çalışan, bayrağını en çok seven, en çok üreten, vatanını en çok seven. Yoksa şoven milliyetçiliğin devri geçti. Eğer vatanın bayrağını en yükseğe çıkarabiliyorsak, en çok milliyetçiyiz. O yüzden biz gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. O zeka, o kök bizde var' ifadelerini kullandım. Toplumların zaman zaman kalkınmadan ve dünyadaki ortalama refah düzeyinden yeterince pay alamadıkları dönemler olmuştur. Konuşmamda bu konuya dikkat çekerek ve gençlere çağrıda bulunarak İslam toplumları olarak daha fazla çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız olduğuna işaret ettim. Yaptığım konuşmanın bütününü dikkate almadan 'Biz Müslümanız bizden mucit çıkmaz' şeklinde bir değerlendirmeye varılmasını, iyi niyetle bağdaşmayan yaklaşımlar olarak değerlendiriyorum. Bu millete ve bu dine mensubiyeti bir övünç kaynağı olarak gören ve bunu her platformda dile getiren birisi olarak bu türden yakıştırmaları reddediyorum."