ADANA - AK Parti Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Talip Küçükcan, ''Türkiye'deki farklı sivil toplum kuruluşlarının veya farklı grupların siyasete entegre edilmesi, demokrasinin güçlenmesi olarak görülüyordu ancak bunların içindeki "paralelci" olarak bilinen grup, bir ihanet çetesi olarak karşımıza çıktı'' dedi.

Küçükcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, iktidara geldiği andan itibaren Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çalıştığını belirtti.

Türkiye'deki farklı sivil toplum kuruluşlarının veya farklı grupların siyasete entegre edilmesini demokrasinin güçlenmesi olarak gördüklerini ancak bunların içindeki ''paralelci'' olarak bilinen grubun bir ihanet çetesi olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Küçükcan, "Paralel Yapı''nın devletin birçok kurumuna yerleşerek kendi yandaşlarını oluşturduğuna işaret etti.

Küçükcan, ''Zaman içinde kendi gündemlerini devletin gündemi haline getirmeye başladılar. Bu, Türkiye'nin geleceği için ciddi bir tehdit oluşturuyordu. AK Parti bunu gördüğü için Paralel Yapı ile mücadeleye çok önem veriyor. Bu mücadele sürecek. Yeni dönemde de devam edecek" ifadesini kullandı.

MİT tırlarının durdurulmasına değinen Küçükcan, bu süreçte yaşananların Türkiye'yi hem içeride hem dışarıda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya getirdiğini belirterek, "Türkiye'nin kendi bölgesinde yürüttüğü siyasete çok ciddi darbe vurdu. O nedenle bu ihanet çetesinin mutlaka devlet içerisinden temizlenmesi gerekiyor'' diye konuştu.

''KPSS sorularını çalarak çok sayıda insanın hakkını yediler''

Küçükcan,  "Paralel Yapı"nın çok ciddi mağduriyetlere neden olduğuna işaret etti.

KPSS sorularını çalan kişilerin kendi yandaşlarına vererek haksız rekabete neden olduğuna dikkat çeken Küçükcan, şunları kaydetti:

" KPSS sorularını çalarak çok sayıda insanın hakkını yediler. Memur olmak niyetiyle yola çıkan insanlar memur olamadı. Onların yerine soruları çalan organize çete ekipleri ve onların yandaşları devlet memuru oldular. Şimdi bunların tek tek tespit edilmesi gerekiyor. Burada biz Paralel Yapı'nın sadece kendi yandaşlarını koruyup kolladığını görüyoruz. Hükumetimiz,Paralel Yapı ile mücadele konusunda adımlarını ısrarlı bir şekilde atmaya devam edecek. Devletin kritik noktalarındaki tüm paralelciler temizlenip, oraya hak edenler getirilecek.''