YOZGAT

İçişleri Bakanı Selami Altınok, 1 Kasım'da millet iradesinin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam anlamıyla yansıyabilmesi için bütün önlemlerin alındığını bildirdi. 

Bakan Altınok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Emniyet Genel Müdürü Celalletin Lekesiz ile Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, ''YSK’nın güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların taşınması ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri reddetmesi"ne  ilişkin, bu konuda kavram kargaşası yaşandığını ve bunun giderilmesi gerektiğini belirtti.

Sandıkların taşınması diye bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Altınok, "1 Kasım'da millet irademizin demokratik hukuk kuralları çerçevesinde sandığa tam manasıyla yansıyabilmesi için bütün tedbirleri aldık" dedi.

Teröristler için uygulanacak ödül yönetmeliği

Altınok, terör örgütü PKK ve diğer örgütlerin üst düzey yöneticileri için ödül yönetmeliğinin ne zaman çıkacağına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

''Ödül yönetmenliğini çok önemsiyoruz, bu hafta sonuna kadar bütün işlemleri, kalan prosedürü tamamlayacağız. Listelerin kırmızı, mavi, gri diye bölümlere ayırdığımız yönetmeliğimizi, yönergemizi çıkardık. Listelerimiz hazırlandı, hafta sonuna kadar inanıyorum ki bütün valiliklerimize, kaymakamlıklarımıza, güvenlik birimlerimize ulaştırmış oluruz diye düşünüyorum. Kısa sürede yürürlüğe girecek."