ADIYAMAN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Sakarya Caddesi'nde düzenlenen mitingde, Türkiye'de son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğünde arazinin ekilmediğini ileri sürerek, CHP iktidarında çiftçinin emeğinin karşılığını alacağını dile getirdi.

Adıyamanlı çiftçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Eğer siz, alınterinizin karşılığını almak istiyorsanız, ürününüz bereketli olsun istiyorsanız gideceğiniz tek adres var. Oylarınızı bölmeyin adres CHP'dir" ifadesini kullandı.

Partisinin seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 11 milyon emekli var bir tek fire bile istemiyorum. Çünkü emeklilerin hakkını savunan sadece benim. Benim her şeyimi eleştirebilirsin ama ben sana şu güvenceyi veriyorum. Kılıçdaroğlu hiç kimsenin ekmeğiyle uğraşmaz, hiç kimsenin ekmeğine göz koymaz. Hangi partiye oy verirsen ver ben senin hakkını teslim edeceğim. Hiçbir yurttaşımı ötekileştirmem. İnancı, kimliği, yaşam tarzının başımın üstünde yeri var. Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını siyaset konusu yapmadım, yaptırmayacağım. Benim için insan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır."

 "Yüreğimde insan sevgisi var"

Zengin bir aileden gelmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Benim saraya merakım yok. Köşeyi dönme, altın kaplama klozet merakım da yok. 'Benim çocuklarım hak etmedikleri halde köşeyi dönsünler' diye bir düşüncem de yok. Ben alın terine değer veririm. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Halk için çalışırken ayrım yapmaz. 77 milyon yurttaşa aynı gözle bakar. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun aynı gözle bakar. Çünkü benim yüreğimde insan sevgisi var. Çünkü ben insanımı seviyorum" şeklinde konuştu.