ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının emellerine asla ulaşamayacağını ve millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kahraman ecdat tarafından gerçekleştirilen büyük istiklal mücadelesinin 30 Ağustos 1922'de zaferle tamamlandığını anımsatan Davutoğlu, "Bu zafer, bağımsızlık ve vatan şuuruyla temayüz eden millet ruhunun tarihimizdeki en görkemli örneklerinden biridir. Emperyalist saldırılar karşısında milletimizle birlikte kahraman ordumuzun sergilediği cesaret ve fedakarlığın, düşmana karşı milletçe yekvücut mücadele etmenin destansı belgelerindendir" ifadesine yer verdi. 

Davutoğlu, bu büyük zaferle birlikte vatan topraklarının bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleştiğini ve akabinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin vücut bulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. 30 Ağustos zaferiyle taçlanan bu sağlam ruh ve şuur, inanıyorum ki milletimizi diri tutmaya ve bütün canlılığıyla geleceğimizi ihya etmeye devam edecektir. İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz."

Davutoğlu, Türkiye'yi evrensel demokrasi ilkeleriyle uyumlu, vatandaşlarının yüksek hayat standartlarına sahip olduğu, bütün ayırımcı uygulamalardan tamamen arınmış, tüm vatandaşlarının özgürce, emniyet, huzur ve güven içinde yaşadığı güçlü bir dünya ülkesi haline getirme kararlılığını sürdürdüklerini vurguladı. 

"Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşmayacak"

Ülkenin birlik bütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davalarının şartı olarak gördüklerinin altını çizen Davutoğlu "Türkiye'yi bir yönetim ve güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya getirmeyecek şekilde ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için mücadele ediyoruz. Terör örgütlerine ve cinayet şebekelerine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın hayat hakkına, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı istiklal ruhumuzun tezahürüdür" değerlendirmesinde bulundu. 

Davutoğlu, devletin bütün azamet ve kudretiyle ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçlerin karşısında olacağını belirterek, "Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır" ifadesini kullandı.

"Büyük Türkiye hedefimize doğru milletçe yürüyoruz"

Her kayıt ve şartta bütün sorunların demokrasi ve hukuk zemininde çözülmesi için samimiyetle ve kararlılıkla yola devam ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, milletten aldıkları güçle Türkiye’yi 21. asrın güçlü, ileri devletlerinden biri haline getirmek için büyük emekler sarfettiklerini kaydetti. Davutoğlu, bütün vatandaşlarını hukuk ve adaletle kucaklayan büyük Türkiye hedeflerine doğru milletçe yürüdüklerini bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyeti demokrasiyle güçlendirerek milletin mutluluğunu artırmaya ve yaşanılan arızi sorunları aşmaya bütün güçleriyle gayret gösterdiklerinden herkesin emin olması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum."