Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/YPG-PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Harekata ilişkin ana muhalefet partisinin söylemlerini eleştiren Tüfenkci, her gün farklı bir şey duyduklarını ifade etti.

"Ana muhalefet partisinin gerçekten kafası karışık." diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bir gün Afrin'deki harekatı desteklediklerini ifade ediyorlar, bir gün yandaşlarına mesaj vermek için farklı konuşmalar ve algılar oluşturuyorlar. Bir gün bu harekatın sivillere, şunlara, bunlara zarar vermemesi noktasında, gerçekten özellikle birtakım kaynaklarla veya güçlerle paralel söylemler oluşturuyorlar. Bundan da anlaşılıyor ki esasında ana muhalefet partisinin kafası karışık. Ben her zaman söylüyorum; kendini yeniden formatlaması, kurgulaması lazım. Böylelikle Türkiye'nin muhalefet sorununun ortadan kalkması lazım diye düşünüyorum."

"Herkes aynı milli duyguları taşımalı"

Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla devam ettiği bugünlerde herkesin her koşulda birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Muhalefetiyle, iktidarıyla bugünler bizim en fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken günler. Biz terör örgütlerine sınırlarımızın dışında bir operasyon gerçekleştiriyorsak, burada herkesin aynı milli duyguları taşıması gerekiyor çünkü burada yapılan operasyon direkt terör örgütlerine karşı yapılıyor. Bunun için şu veya bu, amalarla, lakinlerle değil Türkiye'nin milli hedefleri doğrultusunda hareket etmemiz gerekir. Muhalefetten de Türkiye, milletimiz bunu bekliyor."