TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin her bir yandan Türkiye'yi abluka altına aldığını, hiç kimsenin can güvenliğinin garantisinin bulunmadığını ileri sürdü.

DAEŞ ile mücadelede Hükümetin elinde sınır ötesi harekat için tezkerenin var olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti meşru müdafaa konusunda hiçbir odak veya güçten izin ve icazet almayacak, aksini düşünenler de ancak havasını alacaklardır. Vakit geç olmadan, toprak bütünlüğümüze, tarihi hak ve çıkarlarımıza, insan varlığımıza düşmanlık yapan hangi pis örgüt varsa hepsinin cezası verilmeli, toptan yok edilmelidir." diye konuştu.

"HDP, TBMM'yi terörize etmektedir"

Dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili sürecin, resmen şiddete hapsolduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"HDP'liler hem TBMM Genel Kurulu'nda hem de komisyon çalışmalarında çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmandan, sıkılmadan kullanmaktadır. HDP, TBMM'yi terörize etmektedir. Uzak Doğu Asya ülkelerinin meclislerinde yaşanan arbedeler TBMM'de adeta olağanlaşmıştır. Şüphesiz kaybeden demokrasimizdir."

Bahçeli, "Meclis'te terör propagandası yapan, kürsülerde nefret kusan, komisyon çalışmalarını sabote eden, Genel Kurul'u karıştıran, her değerimize söven hainlerin dokunulmazlığını kaldırmak artık en büyük milli görevler arasındadır." ifadelerini kullandı.