ANKARA

Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Ömer Çelik'e devretti. Günay, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde, siyasetin doğal süreçlerinden ve olağan törenlerinden birinin yaşandığını söyledi.

Bakanlık görevini 5 yıldan fazla bir dönem  üstlendiğini dile getiren Günay, ''Siyaset ve devlet yaşamında hiçbir görev, demokrasilerde, kayda hayat şartıyla değildir. Elbette bir görev dönemi sonu vardır. Yeni arkadaşlar yeni heyecanlarla yeni umutlarla yeni projelerle bayrağı, görevi devralır. Bugün de böyle güzel bir başlangıç yapıyoruz'' dedi.

Günay, Ömer Çelik'in AK Parti'nin yönetim kademelerinde yer aldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Ömer Bey, çok sevdiğim yetenekli, bilgili, birikimli, erken yaşlarında 3 dönem milletvekilliği yapmanın olgunluğunu, deneyimini üzerinde taşıyan değerli bir arkadaşımızdır. Partimizin kuruluşundan bu yana aktif görev aldı partinin yönetim kademelerinde. Sayın Başbakanımızın çok yakın çalışma arkadaşı olma onurunu taşıdı ve emeğini sarf etti. O açıdan gönül huzuru içinde, bir görev devir teslimi yapıyorum. İçten başarılar diliyorum kendisine bu dönem inşallah.''

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Günay'ın, Bosna Hersek'teki katliam karşısında sesini yükselten birkaç kişiden biri olduğunu belirterek, ''Sayın bakanımız o zaman bütün mesaisini Bosna'daki facianın durdurulmasına, Bosna'daki Müslümanların onurunun, şerefinin, var olma hakkının korunmasına harcayan kişilerden birisiydi. O şekilde kendisiyle ilk tanışmam oldu. O günden beri de insanlık meselelerine, medeniyet mirasımıza, kültür mirasımıza, insanlığı insan yapan temel değerlere hassasiyetiyle kendisini bildim. O sebeple benim açımdan kendisiyle halef selef olmak çok büyük bir gururdur'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı devir teslimin ardından, Günay, tek tek vedalaştığı gazetecilere çikolata ikram etti.